Sahtekarların yeni tuzağı: Bin liraya oturma izni   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-16-2013 (13:13)   Son Mesaj: 09-16-2013 (13:13)    Cevap: 0    Gösterim: 768  

    09-16-2013

    Sahtekarların yeni tuzağı: Bin liraya oturma izni

    Sahtekarların yeni tuzağı: Bin liraya oturma izni
    Sahtekarların yeni tuzağı: Bin liraya oturma izni

    Sahtekarlar şimdi de oturma izni bulunmayan vatandaşlara el attı. Gönderdikleri telefon mesajları ile insanlara 'yasal oturma izni' vadeden şirketler, bu işlem için bin lira artı KDV talep ediyor.

    Sahtekarlar şimdi de oturma izni bulunmayan vatandaşlara el attı. Gönderdikleri telefon mesajları ile insanlara 'yasal oturma izni' vadeden şirketler, bu işlem için bin lira artı KDV talep ediyor. Suriye, Mısır gibi ülkelerde yaşanan savaş sebebiyle Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapanlar, sahtekarların hedefi haline geldi.

    Rastgele telefonlara mesaj gönderen bir şirket, kaçakları şu sözlerle davet ediyor: "Tüm kaçak ve vizeli yabancılara yasal oturma izni alıyoruz. ... Danışmanlık İş Takip Hizmetleri LTD. ŞTİ." İnternet sitesi aktif olmayan şirket, verdiği telefonları arayan insanlarla pazarlık yapıyor.

    İstanbul'da hizmet verdiklerini söyleyen ... Danışmanlık İş Takip Hizmetleri LTD. ŞTİ. yetkilisi, bin lira artı KDV'ye kaçak ve vizeli yabancılara yasal oturma izni aldıklarını iddia ediyor. Bunun için Türkiye'de bulunan yabancıların pasaportları ile kendilerine gelmesi gerektiğini belirten yetkili, süreci şöyle anlattı: "Türkiye'ye yasal yollarla girmiş ancak bir aylık vizesini ihmal etmiş insanlara oturma izni çıkartıyoruz. Ama oturma izni yoksa, kaçak yollarla giriş yapılmışsa o zaman şahsın tekrar yurt dışına çıkıp, Türk Konsolosluğu'ndan çalışma izni ile tekrar girişini sağlıyoruz. Bu durumda şahsın 800-900 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor."

    Şirket yetkilisi, kaçak giriş yapan insanların yurt dışına çıkartılıp çalışma izni ile tekrar Türkiye'ye sokulabilmesi için de 45-50 yaşını geçmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

    Vatandaşlara kesinlikle bu tür dolandırıcılara inanmamaları tavsiyesinde bulunan uzmanlar ise gelen mesajlara itibar edilmemesini istiyor. Dolandırıcıların gözünün vatandaşın cebinde olduğunu belirten uzmanlar, "İlgili şirkete para yatıranlar birkaç gün sonra muhatap bulamaz. Bu tür dolandırıcılar her gün adres değiştiriyor." uyarısında bulunuyor.

    Kaynak: CİHAN





    Sahtekarların yeni tuzağı: Bin liraya oturma izni Yorumları