Toplumsal olaylara karşı özel SWAT birimi   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 09-08-2013 (13:10)   Son Mesaj: 09-08-2013 (13:10)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    09-08-2013

    Toplumsal olaylara karşı özel SWAT birimi

    Toplumsal olaylara karşı özel SWAT birimi
    Toplumsal olaylara karşı özel SWAT birimi

    Sözde ‘KCK asayiÅŸ' adıyla Cizre'de eylem gerçekleÅŸtiren terör örgütü sempatizanlarına karşı zırhlı araç sıkıntısı yaÅŸayan polis yeni önlemler aldı. KurÅŸuna ve yanmaya dayanıklı kıyafet giyen özel eÄŸitimli birim oluÅŸturuldu.

    Sözde ‘KCK asayiÅŸ' adıyla Cizre'de eylem gerçekleÅŸtiren terör örgütü sempatizanlarına karşı zırhlı araç sıkıntısı yaÅŸayan polis yeni önlemler aldı. KurÅŸuna ve yanmaya dayanıklı kıyafet giyen özel eÄŸitimli birim oluÅŸturuldu. Terör örgütü PKK'nın sözde asayiÅŸ birimleriyle her gün en az 10 eylem gerçekleÅŸtirdiÄŸi Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri yeni önlemler aldı. Mevcut zırhlı araçların yetersiz olması nedeniyle toplumsal olaylara çoÄŸu zaman müdahale etmekte zorlanan polis bu durumu aÅŸmak için özel bir birim oluÅŸturdu. OluÅŸturulan birimdeki polisler toplumsal olaylara müdahale için özel eÄŸitildi.

    KURÅžUNA DAYANIKLI

    Özel timdeki polisler toplumsal olaylarda yaya olarak faaliyet gösterecek. Olay çıkaran grupların arasına girip tespit ettikleri şüphelileri gözaltına alabilecek. Yanmaya, kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcılara karşı dayanıklı olan kıyafetler polislere teslim edildi. Söz konusu kıyafetler Türkiye'de sadece Cizre'de kullanılıyor. Özel kıyafetler kask, boyunluk, yelek ve bacakları aşağıdan yukarıya koruyan çelik plakalardan oluşuyor.

    YAYA MÃœDAHALE Ä°MKANI

    Özel birime; dayanıklı kıyafetlerin yanı sıra içi biber gazı dolu misket büyüklüğünde mermi atan silahlar da verildi. Yeni ekipman ve oluşturulan özel ekiple beraber toplumsal olaylarda suç işlediği bizzat tespit edilen şahıslar biber gazı ve gazlı mermi ile etkisiz hale getirilerek gözaltına alınabilecek.

    GAZ?KULLANILACAK?

    Aynı anda çok sayıda bölgede olay çıkararak eylem gerçekleştiren ve terör örgütünün propagandasını yapan şüpheliler yaya zırhlı polislerin gazlı mermisiyle etkisiz hale getirilerek.

    Yeterli sayıda zırhlı araç yok

    Türkiye'de en çok toplumsal olayın yaşandığı Cizre'nin en büyük sıkıntısını zırhlı araç yetersizliği oluşturuyor. Provokasyon amaçlayan örgüt milisleri polisin müdahale gücünü azaltmak için aynı anda dörtten fazla noktada yol kesip eylem gerçekleştiriyor. Yeterli sayıda zırhlı araç olmadığı için müdahalelerde gecikme yaşanıyor.

    Sözde asayiş biriminde çocuklar ön safta

    CizÂ*reÂ*'de çıÂ*kan olayÂ*larÂ*da eyÂ*lemÂ*leÂ*ri gerÂ*çekÂ*leÅŸÂ*tiÂ*renÂ*leÂ*rin neÂ*reÂ*deyÂ*se taÂ*maÂ*mı 15 yaÂ*şınÂ*dan küÂ*çük çoÂ*cukÂ*larÂ*dan oluÂ*ÅŸuÂ*yor. BuÂ*nun biÂ*rinÂ*ci neÂ*deÂ*ni bölÂ*geÂ*de nüÂ*fuÂ*sun fazÂ*la olÂ*maÂ*sı. NüÂ*fuÂ*sun fazÂ*la olÂ*maÂ*sıyÂ*la madÂ*di sıÂ*kınÂ*tı çeÂ*ken aiÂ*leÂ*ler çoÂ*cukÂ*laÂ*rıÂ*nı okuÂ*la gönÂ*dereÂ*miÂ*yor. Ä°kinÂ*ci ana etÂ*ken ise ÅŸartÂ*lar ne olurÂ*sa olÂ*sun 15 yaÂ*şınÂ*dan küÂ*çük çoÂ*cukÂ*lar tuÂ*tukÂ*lanÂ*mıÂ*yor. ŞüpÂ*heÂ*liÂ*ler suÂ*çüsÂ*tü daÂ*hi yaÂ*kaÂ*lanÂ*saÂ*lar savÂ*cıÂ*lık taÂ*raÂ*fınÂ*dan serÂ*best bıÂ*raÂ*kıÂ*lıÂ*yor. 15 yaÂ*şınÂ*dan büÂ*yük çoÂ*cukÂ*lar ise anÂ*cak elÂ*leÂ*rinÂ*de moÂ*loÂ*tofÂ*kokÂ*teyÂ*li ya da el yaÂ*pıÂ*mı patÂ*laÂ*yıÂ*cı varÂ*ken ve yüzÂ*leÂ*ri masÂ*keÂ*liyken tesÂ*pit edilÂ*diÂ*ÄŸinÂ*de tuÂ*tukÂ*laÂ*naÂ*biÂ*liÂ*yor.

    Kaynak: Bugün





    Toplumsal olaylara karşı özel SWAT birimi Yorumları