Libya'daki Türkleri Kurtlar Vadisi'yle kurtarmışlar   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 09-07-2013 (12:09)   Son Mesaj: 09-07-2013 (12:09)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    09-07-2013

    Libya'daki Türkleri Kurtlar Vadisi'yle kurtarmışlar

    Libya'daki Türkleri Kurtlar Vadisi'yle kurtarmışlar
    Libya'daki Türkleri Kurtlar Vadisi'yle kurtarmışlar

    2011'de Libya'da çıkan olaylar sebebiyle binlerce Türk vatandaşının feribotlarla tahliyesi sırasında ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

    2011'de Libya'da çıkan olaylar sebebiyle binlerce Türk vatandaşının feribotlarla tahliyesi sırasında ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Özelleştirme öncesi ve sonrasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini 10 yıl boyunca yürüten Dr. Ahmet Paksoy, İDO'daki tecrübelerini, hatta ilk başlardaki 'tecrübesizliğini' bir kitapta topladı. Paksoy'un kitabında dünyada da büyük yankı uyandıran İDO'nun 2011'de Libya'da yaptığı kurtarma operasyonundan ilginç bir anekdot da yer aldı.

    5 BÄ°N 533 YOLCU KURTARILDI

    Paksoy, 5 bin 533 yolcunun Libya'dan tahliyesi sırasında yaşanan süreci şöyle anlattı: "Tahliye süreci sırasında geminin üzerinde İDO personel giysileriyle SAT komandoları vardı.

    KURTLAR VADİSİ LİBYA'YI ÇEKİYORUZ

    Libya tarafı bunu farkedip panikle 'Ne yapıyorsunuz, bunlar da kim'[/B] diye sorunca bizim kaptan 'Kurtlar Vadisi Libya'yı çekiyoruz' demiÅŸ,Â*Paksoy, tahliye sırasında pratik Türk zekasının da devreye girdiÄŸini belirterek bu konuda ÅŸunları yazdı: "Kot farkından dolayı gemini iniÅŸ kapısı ile liman arasında uçurum olduÄŸu fark edildi. Bunun üzerine makine dairesine inen merdiven metal testere ile kesilip biniÅŸ kısmına kaynakla monte edildi. Yolcular alındıktan sonra de merdiven tekrar kesilip eski yerine kaynak yapıldı."[/B]





    Libya'daki Türkleri Kurtlar Vadisi'yle kurtarmışlar Yorumları