Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-06-2013 (07:13)   Son Mesaj: 09-06-2013 (07:13)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    09-06-2013

    Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı

    Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı
    Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı

    ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyla ilgili, bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırdı.

    ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyla ilgili, bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırdı. Öztürk, yazılı açıklamasında, ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı (ODTÜ-MEBİVA) olarak son birkaç gündür kayıtlar dolayısıyla üniversitede meydana gelen, basın ve sosyal medyaya da yansıyan şiddet olayları sebebi ile açıklama yapma gereğini duyduğunu belirtti.

    Okulun bu yılki mezuniyet töreninde açılan "Bu Daha Başlangıç. Mücadeleye Devam" pankartı için ODTÜ Rektörlüğünden gereğini yapmasını istediklerini ancak rektörlüğün ise hiçbir şey yapmayarak, ODTÜ'yü kendi malı olarak gören bu küçük azınlık grubunun okulda istediği gibi davranmasına zımnen de olsa izin verdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

    "Yeni kayıtların yapıldığı bugünlerde ise anayasal haklarını kullanarak kendilerini ifade etmek isteyen öğrencilerin stantları bu gruplarca dağıtılmaktadır. Yasalara uygun bir şekilde kendi anlayışlarına göre kayıt için gelen yeni öğrencilere rehberlik etmek isteyenlere ise şiddet uygulanmaktadır

    Rektörümüzün 2013 mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada belirttiği 'evrensel anlamda insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alındığı, gerçekten çoğulcu bir demokratik ülke' sözünün gereğini yapmasını beklemekteyiz. Üniversitemiz, çoğulculuğun gereği olarak yasalar çerçevesinde herkesin kendisini ifade edebildiği bir yer mi olacaktır, yoksa sol ve sosyalist arkadaşlarımızın da tasvip etmediğini bildiğimiz, bu şiddeti kendilerine hak gören azınlıkların egemenliğinde mi kalacaktır?

    Bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırıyoruz. ODTÜ Rektörlüğümüzün okulumuzda olan bu şiddet olayları karşısında gereken idari ve hukuki tedbirleri almasını ve kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz."

    Kaynak: AA





    Başörtülüye saldırıya ODTÜ mezunları karşı çıktı Yorumları