35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-05-2013 (12:09)   Son Mesaj: 09-05-2013 (12:09)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    09-05-2013

    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor

    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor
    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor

    Savaştan kaçan 35 Suriyeli, Bahçelievler'de bir parkta yaşam mücadelesi veriyor. Parka sığınan Suriyelilerin çoğu çocuk. Gece saatlerinde hava soğuduğu için çocukların birçoğu hastalanmış durumda. Soğuk havaların yaklaşmasıyla birlikte yetkililerden yardım bekliyorlar.

    Savaştan kaçan 35 Suriyeli, Bahçelievler'de bir parkta yaşam mücadelesi veriyor. Parka sığınan Suriyelilerin çoğu çocuk. Gece saatlerinde hava soğuduğu için çocukların birçoğu hastalanmış durumda. Soğuk havaların yaklaşmasıyla birlikte yetkililerden yardım bekliyorlar. Suriyeliler, Şirinevler Mahallesi'ndeki Ömer İnci Parkı'na sığınmış durumda. Suriyeli aileler oturdukları ağaçların altına astıkları çamaşırlar ve yere serdikleri kilimlerle parkı yuva haline getirmiş. Aileler, gece yattıkları yerde gündüz çamaşır yıkıyor, yemek yapıp yiyor. Ailenin kadınları ev işleriyle uğraşırken erkekler ise iş aramakla meşgul.

    Yaz mevsimi nedeniyle sıkıntı çekmediklerini söyleyen Suriyeliler, yaklaşan kış mevsiminde sıkıntıların baş göstereceğini ifade ediyor. Ailesiyle parkta kalan bir sığınmacı, "10 gündür buradayız. Daire ve dükkan arıyoruz ama kimse bize vermiyor. Bizden çok para istiyorlar. Parklarda ve camilerde yattığımızı söylüyoruz. Ama yine de yardımcı olmuyorlar" dedi.

    Kış henüz gelmediği için çocuklarının şu an üşümediğini söyleyen Suriyeli baba, "Kış gelmeden sığınacak bir yer bulmaya çalışacağız. Bize bir yer verirler inşallah. Parkta şu an çocuklarla birlikte 35 kişi var. Burada 5-6 aile var. Yemeği buradaki aş evi veriyor. Hayırseverler de yemek getirip veriyor. Çocuklar duşu da camide alıyor" ifadelerini kullandı.

    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor

    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor




    Kaynak: CİHAN





    35 Suriyeli parkta yaşam mücadelesi veriyor Yorumları