Skandal! Doktor böbreğini kist zannedip aldı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-05-2013 (13:09)   Son Mesaj: 09-05-2013 (13:09)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    09-05-2013

    Skandal! Doktor böbreğini kist zannedip aldı

    Skandal! Doktor böbreğini kist zannedip aldı
    Skandal! Doktor böbreğini kist zannedip aldı

    K.Maraş'ta doğuma giren Fatma Karaçalı'nın doğuştan tek böbreği, doktor tarafından kist diye alındı. Doktor 18 ay hapse çarptırıldı.

    K.Maraş'ta doğuma giren Fatma Karaçalı'nın doğuştan tek böbreği, doktor tarafından kist diye alındı. Doktor 18 ay hapse çarptırıldı. Sabah'ın haberine göre; Kahramanmaraş'ta 22 yaşındaki Fatma Karaçalı, 3 yıl önce doğum için gittiği hastanede doğuştan tek olan böbreğini de kaybetti.

    Yanlışlıkla 'kist' diye sezaryen sırasında genç kadının tek olan böbreğini alan doktor Ferah Kazancı ise 18 ay hapse çarptırıldı.

    Diyalize bağlı yaşamak zorunda kalan kadın, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu" diyerek tazminat davası açacağını söyledi. Fatmalı beldesinde yaşayan Fatma Karaçalı, 3 yıl önce doğum sancıları tutunca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Nöbetçi Doğum uzmanı Ferah Kazancı, sezaryenle doğum yapması gerektiğini söylediği Fatma Karaçalı'yı ameliyata aldı. Fakat Kazancı, sezaryen sırasında genç kadının doğuştan tek olan böbreğini 'kist' sanarak aldı.

    AYNI DOKTORA KÜRTAJ SORUŞTURMASI

    Ameliyatın ardından talihsiz kadının vücudu şişmeye başladı. Çekilen röntgende hastanın böbreklerinin olmadığını gören Dr. Kazancı, kist sanarak aldığı kitlenin vücuttaki tek böbrek olduğunu anlayınca talihsiz kadın tekrar ameliyata alındı ancak böbrek yerine nakledilemedi.

    18 AY HAPİS

    Karaçalı, avukatı aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl süren yargılamanın sonunda mahkeme, sanık doktorun asli kusurlu olduğunu belirtip 18 ay hapis cezası verdi.

    HAYATIMI SÖNDÜRDÜ

    Ardından cezayı 15 aya indirip, erteledi. Haftada 3 gün diyalize giren ve bir an önce böbrek nakli olmak için sıra bekleyen Fatma Karaçalı ise "O doktor hayatımı söndürdü. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hiç bir ceza hiçbir tazminat beni mutlu etmeyecek. Ama hukuk mücadelemi sürdüreceğim" dedi. Öte yandan Dr. Ferah Kazancı hakkında iki hafta önce de, 3 aylık hamile bir kadına fitness salonunda kürtaj yaptığı gerekçesiyle idari ve adli soruşturma açıldı.





    Skandal! Doktor böbreğini kist zannedip aldı Yorumları