Polislere yeni yasak! Artık oralara giremeyecekler   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-05-2013 (13:11)   Son Mesaj: 09-05-2013 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    09-05-2013

    Polislere yeni yasak! Artık oralara giremeyecekler

    Polislere yeni yasak! Artık oralara giremeyecekler
    Polislere yeni yasak! Artık oralara giremeyecekler

    Polisler sohbet gruplarına, forumlara ve elektronik haber gruplarına da katılamayacak. Polislerin sosyal medya yasağını forum siteleriyle delmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü (EGM) yeni önlemler almaya itti.

    Polisler sohbet gruplarına, forumlara ve elektronik haber gruplarına da katılamayacak. Polislerin sosyal medya yasağını forum siteleriyle delmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü (EGM) yeni önlemler almaya itti. Polise Facebook ve Twitter'ın ardından internet ortamında yeni yasaklar geldi. Polisler kurum bilgisayarı ve ağından sohbet gruplarına, forumlara ve elektronik haber gruplarına katılamayacak. Bilgisayarlardaki sosyal paylaşım programları silinecek.

    DOSYA PAYLAŞIMINA ENGEL

    Bugün'ün haberine göre; İnternet üzerinden radyo, televizyon, film, izlemek de yasaklandı. OKEY, 101, gibi her türlü bilgisayar oyununu oynamakta engellenecek. Personel Kaza, iMesh, Bittorent gibi P2P adı verilen internet üzerinden dosya paylaşımı sağlayan yazılım ve dosya takas sistemi programlarını kullanamayacak.

    Film ve lisanssız yazılımlar telif hakkı ihlali olduğu için bilgisayarlara indirilmeyecek. Bunların yanı sıra personel bedava MP3, program ya da erotik sitelere kesinlikle giremeyecek.

    MÜZİK İNDİRİLEMEYECEK

    Personel elektronik posta mesajlarında hakaret, pornografi, toplumun genel ahlak anlayışına aykırı, toplu tanıtım, postalama aktivitelerinde bulunamayacak.

    Bugün'ün haberine göre, müzik ve video dosyaları işle ilgili değilse indirilemeyecek. Ayrıca ekran koruyucu, masaüstü programları işletim sistemine verdiği tehdit nedeniyle indirilemeyecek.

    Standart dışına çıkana soruşturma

    Bilgi işlem birimleri internet trafiğinde erişim logları, iletişimin içeriği gizli kalmak koşuluyla kayıt altına alacak. Standart dışı kullanımı tespit edilen personel hakkında gerekli adli ve idari işlem için tutulan kayıtlar kullanılacak.

    Standartlara aykırı davrandığı belirlenen personel verdiği zararın büyüklüğüne göre idari soruşturma başlatacak ve adli olarak suç duyurusunda bulunacak.





    Polislere yeni yasak! Artık oralara giremeyecekler Yorumları