DHKP-C Suriye için Türkiye'yi vurabilir!   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 09-05-2013 (12:12)   Son Mesaj: 09-05-2013 (12:12)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    09-05-2013

    DHKP-C Suriye için Türkiye'yi vurabilir!

    DHKP-C Suriye için Türkiye'yi vurabilir!
    DHKP-C Suriye için Türkiye'yi vurabilir!

    İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Reyhanlı saldırısını hatırlatarak, Suriye'ye olası bir müdahale durumunda Suriye ile ilişkisi olan DHKP-C'nin Türkiye'de terör saldırıları yapabileceğini belirtti.

    İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Reyhanlı saldırısını hatırlatarak, Suriye'ye olası bir müdahale durumunda Suriye ile ilişkisi olan DHKP-C'nin Türkiye'de terör saldırıları yapabileceğini belirtti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Suriye'ye yapılacak olası askeri müdahaleye karşı olan terör örgütlerinin, Türkiye'de saldırı düzenlenmesi tehlikesin arttığı uyarısı yaptı.

    Bakanlık, Türkiye'ye seyehat edecek olan vatandaşları için yayınladığı uyarıda, Reyhanlı saldırısını hatırlatarak, olası bir müdahale sırasında ve sonrasında özellikle Suriye ile irtibatlı olan terör örgütü DHKP-C'nin bombalı eylemler yapabileceğini duyurdu.

    SEYAHAT UYARISI


    İngiltere Dışişleri Bakanlığının yayınladığı seyahat uyarısında, Mayıs ayında Reyhanlı'da bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırı hatırlatıldı. Suriye ile ilişkisi olabileceği düşünülen DHKP-C'nin medyada bu saldırıyla ilişkilendirildiğine dikkat çekilen uyarıda "Suriye'ye muhtemel bir askeri operasyon halinde, buna karşı çıkan grupların şiddet eylemleri düzenleme tehlikesi artabilir" denildi.

    REYHANLI'YA ORTAK SALDIRI


    Reyhanlı'da 11 Mayıs'ta meydana gelen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırının organizatörlerinden birinin DHKP-C Acilciler grubunun lideri Mihraç Ural olduğu ortaya çıkmıştı. Ural ve Suriye istihbaratının ortak planlamasıyla gerçekleştirilen saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti.

    ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER SURİYE'DE

    Esad yönetiminin, Türkiye'ye karşı koz olarak topraklarını açtığı terör örgütü DHKP-C, son dönemde tüm üst düzey yöneticilerini Suriye'ye kaydırırken, örgütün Türkiye'deki saydırıları burada planladığı ve teröristlerini bu ülkede eğitmeye başladığı belirlenmişti.

    Kaynak: stargazete





    DHKP-C Suriye için Türkiye'yi vurabilir! Yorumları