Kürt isimler canlanma yaşıyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-04-2013 (13:10)   Son Mesaj: 09-04-2013 (13:10)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    09-04-2013

    Kürt isimler canlanma yaşıyor

    Kürt isimler canlanma yaşıyor
    Kürt isimler canlanma yaşıyor

    Çoğu Diyarbakır'da olmak üzere, Türkiye'de adı Amed olan bin 400 çoçuk var. "Amed"den sonra en popüler isim ise Dersim. En çok tercih edilen diğer isimler arasında "Kürdistan, Abdullah Öcalan, Barzani ve Talabani" de bulunuyor.

    Çoğu Diyarbakır'da olmak üzere, Türkiye'de adı Amed olan bin 400 çoçuk var. "Amed"den sonra en popüler isim ise Dersim. En çok tercih edilen diğer isimler arasında "Kürdistan, Abdullah Öcalan, Barzani ve Talabani" de bulunuyor. Türkiye'de Kürt isimlerinde bir "canlanma" yaşandığı, "en popüler" Kürt isminin ise, Diyarbakır'ın Kürtçe adı olan "Amed" olduğu belirtiliyor.

    Kuzey Irak'ta yayımlanan Rudaw gazetesinin TÜIK verilerine dayanarak gerçekleştirdiği çalışmaya göre, Türkiye'de resmi kuralların gevşetilmesi üzerine Kürt aileleri artık çocuklarına "Kürt köyleri, dağları veya devrimci şahsiyetler"in isimlerini koyuyor. "En popüler" Kürt ismi ise, aynı zamanda Diyarbakır'ın da Kürtçe adı olan "Amed." Halen Türkiye'de çoğu Diyarbakır'da olmak üzere, "Amed" ismini taşıyan bin 400 çocuk bulunuyor.

    İKİNCİ SIRADA DERSİM VAR

    Rudaw haberinde "Ahmed"den sonra en sevilen ikinci ismin ise Dersim olduğu belirtilirken şimdiye kadar 208 çoğunun "Seyit Rıza'nın doğum yeri olan Dersim" adının verildiğine dikkat çekiliyor. Bu arada, "Abdullah Öcalan" ismi de rağbet görüyor. Bu adın verildiği çocukların sayısı 68?e ulaşırken Iraklı Kürt liderleri Barzani ve Talabani'nin isimleri de seviliyor. Öte yandan, Rudaw'a göre, 18 çocuğa da "Kürdistan" adı verildi.





    Kürt isimler canlanma yaşıyor Yorumları