Feribotta koırkutan gerginlik!   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 09-02-2013 (10:39)   Son Mesaj: 09-02-2013 (10:39)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    09-02-2013

    Feribotta koırkutan gerginlik!

    Feribotta koırkutan gerginlik!
    Feribotta koırkutan gerginlik!

    Bandırma'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan deniz otobüsü içindeki yolculardan birinin rahatsızlanması nedeniyle geri döndü.

    Bandırma'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan deniz otobüsü içindeki yolculardan birinin rahatsızlanması nedeniyle geri döndü. Ardından deniz otobüsünün hava muhalefeti nedeniyle hareket etmemesi üzerine yolcular ve görevliler arasında tartışma çıktı. Başka bir feribota alınan yolcular bu feribottanda indirilince tartışma büyüdü. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelerek olayların büyümesini engelledi.

    Bandırma-Yenikapı seferini yapan Sokullu Mehmet PaÅŸa Deniz Otobüsü saat 21.00'daÂ* Bandırma Limanı'ndan hareket etti. İçindeki bir yolcunun rahatsızlanması üzerine deniz otobüsü kalkıştan 30 dakika sonra 400 yolcusuyla birlikte geri döndü. Hava muhalefeti gerekçe gösterilerek deniz otobüsünün hareket etmemesi üzerine yolcular 21.30 seferini yapacak olan Adnan Menderes Feribotuna binmek istedi. Yolcuların alınmasıyla kalkışa hazırlanan feribota bu esnada yaklaşık 10 kadar araçla gelen yolcularda araçlarıyla binmek istedi. Araçların alınmaması üzerine terminal giriÅŸ kapısını yumruklayan araç sakinleri duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine feribotun kalkışı ertelendi.

    İçindeki yolcuları dışarı çıkarmak isteyen feribot görevlileriyle yolcular arasında tartışma çıktı. Feribottan inmek istemeyen yolcular polis eşliğinde indirildi. Feribotta bulunan 800 yolcunun tamamı indirilirken olayların büyümemesi için çevik kuvet ekipleri de hazır bekletildi. Daha sonra bilet kontrolü yapılarak feribot yolcuları tekrar feribota alındı. Deniz otobüsü yolcuları yaşanan olaylara tepki göstererek durumu protesto ettiler. Deniz otobüsü yolcuları da Sokullu Mehmet Paşa deniz otobüsüne bilet kontrolü yapılarak tekrar bindirildi. Deniz otobüsü 23.30'da Yenikapı'ya hareket etti.

    Kaynak: DHA





    Feribotta koırkutan gerginlik! Yorumları