Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 09-01-2013 (09:37)   Son Mesaj: 09-01-2013 (09:37)    Cevap: 0    Gösterim: 677  

    09-01-2013

    Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu

    Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu
    Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu

    Beyoğlu'nun Cihangir semtinde yaşanan ve ülke gündemine oturan boyalı merdiven krizi çözüldü. İzinsiz boyandığı için belediye işçileri tarfından eski rengine döndürüldüğü ortaya çıkan merdivenler, yaşanan tartışmalar üzerine alınan bir karar ile terkarardan rengarenk oldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise bu uygulamayı başka merdivenlere de yapabileceklerini söyledi.

    BeyoÄŸlu'nun Cihangir semtinde yaÅŸanan ve ülke gündemine oturan boyalı merdiven krizi çözüldü. Ä°zinsiz boyandığı için belediye işçileri tarfından eski rengine döndürüldüğü ortaya çıkan merdivenler, yaÅŸanan tartışmalar üzerine alınan bir karar ile terkarardan rengarenk oldu. BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircan ise bu uygulamayı baÅŸka merdivenlere de yapabileceklerini söyledi. Cihangir'de geçtiÄŸimiz günlerde Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel ve beraberindeki bir grup tarafından gökkuÅŸağının renklerine boyanan merdivenler,Â* mahalle sakinleri tarafından gelen ÅŸikayetler üzerine tekrar gri renge boyanmıştı.

    Merdivenlerin gri renge boyanması ulusal basında haber olunca ülke gündemine oturmuÅŸ, kriz haline dönüştürülmüştü. BeyoÄŸlu Belediyesi ise yaÅŸanan geliÅŸmeler üzerine mahalle sakinlerinin de onayını alarakÂ* gece yarısı merdivenleri tekrar gökkuÅŸağı renklerine boyadı.

    Bu sabah yeni bir güne uyanan Cihangirliler merdivenlerin tekrar gökkuşağı rengine boyandığını gördü. Bazı vatandaşlar ve turistler merdivenlere yoğun ilgi gösterdi, hatıra fotoğrafları çektirdi. Bir vatandaş, "Griye boyanması gereksiz tepkisel bir durum. Böyle olması çok daha keyifli ve eğlenceli. Beyoğlu'na yakışan bir durum" dedi.



    BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN MERDİVEN AÇIKLAMASI:



    Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük bir tartışma konusu olan merdivenler hakkında Beyoğlu Belediyesinden bir açıklama geldi...

    'Fındıklı-Cihangir arasında Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenler, kamuoyunu meşgul eden bir renk tartışmasına konu olmuştur.

    Hüseyin Çetinel isimli mahalle sakinimiz ve bir grup mahalleli, belediye ve semt sakinleriyle ileşitim kurmadan kendi inisiyatifleriyle merdivenleri boyamışlardır.

    Belediyemiz birimlerine gelen şikayetler üzerine, ilgili birimimiz izinsiz boyamalara yaptığı rutin uygulamayı, bu merdivenlere de uygulamış, merdivenlerin rengi 29 Ağustos tarihinde, zemin rengine dönüştürülmüştür.

    İlgili birimimizin bu uygulaması yoğun bir tartışmayı beraberinde getirmiştir. Konu, başkanlık makamına arzedilmiştir. Başkanlık makamı yaptığı incelemeden sonra, semt sakinlerinin onayı alınmak kaydıyla, merdivenlerin renklendirilebileceği kanaatine ulaşmıştır.

    Bu kanaat gerek Sosyal Medyada gerek tv programlarında kamuoyu ile paylaşılmıştır.

    Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla, İlk renklendirmeyi yapan Hüseyin Çetinel ve diğer mahalle sakinleriyle 30 Ağustos tarihinde geç saatlerde bir toplantı yapılmıştır.

    Merdivenlerin tekrar renklendirilmesi bu toplantıda kararlaştırılmıştır.

    Mahalle sakinleri, muhtelif grupların yaptığı eylem çağrılarının mahalleyi olumsuz etkileyeceğini gerekçe göstererek, boyama işleminin hemen gerçekleştirilmesi yönünde görüş bildirmişlerdir.

    Mahalle sakinleri ve belediye personelimiz, 30 Ağustos gecesi, 2 saatlik bir çalışmayla merdivenleri renklendirmişlerdir. '





    Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı:

    Fındıklı Cihangir arasındaki merdivenlerin rengarenk boyanması orjinal ve güzel bir proje Şahsen bu projeyi hem bu merdivenlerimizde hem de Beyoğlu'ndaki başka merdivenlerimizde uygulayabileceğimizi düşünüyorum.

    Buna karşılık, süreçleri tamamlanmamış orada yaşayanlara sunulmamış bir projeyi uygulamak en azından şık olmaz.

    Bir vatandaşımız şahsi bir karar almış böyle güzel bir projeyi Beyoğlu'a kazandırmış bulunuyor. Lakin ciddi bir usul hatası yapılmış.

    İşte Misbah demircan'ın konu ile alakalı tweetleri...

    Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu

    Kaynak: Haber7





    Boyalı merdiven krizinde gerçek belli oldu Yorumları