İncirlik Üssü'nde hareketlilik   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-01-2013 (09:36)   Son Mesaj: 09-01-2013 (09:36)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    09-01-2013

    İncirlik Üssü'nde hareketlilik

    İncirlik Üssü'nde hareketlilik
    İncirlik Üssü'nde hareketlilik

    ABD Başkanı Obama'nın konuşma yapmasından önce İncirlik'te hareketli saatler yaşandı. ABD'ye ait 3 kargo uçağı İncirlik Üssü'ne iniş yaptı.

    ABD Başkanı Obama'nın konuşma yapmasından önce İncirlik'te hareketli saatler yaşandı. ABD'ye ait 3 kargo uçağı İncirlik Üssü'ne iniş yaptı. Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin incelemeleri bitirip Suriye'den ayrılmasının ardından İncirlik Üssü'nde gündüz süren hava hareketliliği akşam saatlerinde de sürdü. Amerika'nın en büyük askeri nakliye uçağı C-17'nin de aralarında bulunduğu 4 kargo uçağı akşam saatlerinde İncirliğe iniş yaptı.

    Sivillere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine Suriye'ye yönelik askeri müdahale öncesi, İncirlik Üssü'nde yaşanan hareketlilik akşam saatlerinde de devam etti. BM heyetinin bölgedeki incelemelerini bitirmesinin ardından sabah saatlerinden itibaren 6 adet F-16 savaş uçağı, 1 adet İnsansız Hava Aracı (İHA), 2 adet de kargo uçağı İncirlik'ten havalandı. Öğleden sonra 2 F-16 ve 1 kargo uçağı ise üsse iniş yaptı.

    İNCİRLİK'TE GECE HAREKETLİLİĞİ

    Havanın kararmasının ardından İncirliğe 2 adet C-17 ve C-130 kargo uçakları indi. C-130'lardan konteynırlar indirilirken, Amerikan'ın en büyük askeri nakliye uçağı olan C-17'lerde herhangi bir hareketlilik yaşanmadı.
    Amerika'nın Irak operasyonunda kullandığı C-17'ler ile bölgedeki askerinin ve malzemenin yüzde 70'ini taşınmıştı. Kargo uçaklarının ardından piste Türk Hava Kuvvet'lerine ait 2 F-16 ve tanker uçak iniş yaptı.

    Kaynak: İHA





    İncirlik Üssü'nde hareketlilik Yorumları