ErdoÄŸan'dan Geziciler Ä°le CHP'ye Gönderme   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 08-31-2013 (09:26)   Son Mesaj: 08-31-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    08-31-2013

    Erdoğan'dan Geziciler İle CHP'ye Gönderme

    Erdoğan'dan Geziciler İle CHP'ye Gönderme
    Erdoğan'dan Geziciler İle CHP'ye Gönderme

    Başbakan Erdoğan, Ankara'da bulvar açılışında konuştu. AK Parti hükümetinin 11 yıllık icraatlarını anlatan Erdoğan, Geziciler ve CHP'ye göndermelerde bulundu. Erdoğan ayrıca açılışını yaptığı bulvar için "Ankara" adını teklif etti.

    Başbakan Erdoğan, Ankara'da bulvar açılışında konuştu. AK Parti hükümetinin 11 yıllık icraatlarını anlatan Erdoğan, Geziciler ve CHP'ye göndermelerde bulundu. Erdoğan ayrıca açılışını yaptığı bulvar için "Ankara" adını teklif etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

    Gazi Musta Kemal ve arkadaÅŸları Ankara'ya geldiler. Önce 23 Nisan'da TBMM'yi açtılar. Hacı Bayram Camii'nde Ankaralılar Cuma Namazını kıldılar. Hz. Peygamberin Sakal-ı Åžerif'ini taşıyarak Ulus'a geldiler, dualarla TBMM açıldı.Â*

    BaÅŸkomutan Mustafa Kemal taarruz emri verdi. Polatlı'dan baÅŸlayarak iÅŸgal güçlerini püskürttü. Ardından düşman Ä°zmir'e kadar sürdürdür. Türkiye, istiklaline yeniden kazanmış oldu. Bugün çok büyük coÅŸkuyla kutluyoruz. 26 AÄŸustos'ta, 1071'deki Malazgirt Zaferi'ni büyük bir coÅŸkuyla karşıladık. Bugün burada muhteÅŸem bir şölen gerçekleÅŸtiriyorsunuz. Dumlupınar'dan Zafertepe'ye çok büyük bir merasimi orada gerçekleÅŸtiriyoruz. Åžehitlerinin izinden yürüyen bir gençlik var bugün. Çok şükür, zaferlerine, ecdadına, tarihine sahip çıkan, oradan ilham alıp geleceÄŸe güvenle, azimle bakan gençlik var. Bu gençlik, taÅŸla, sapanla, molotofla deÄŸil, elinde kalemle yürüyen bir gençlik. Fatih'in, Mehmet Akif'in izinden yürüyen bir gençlik. Bu gençlik yakıp yıkan deÄŸil, barbar, vandal bir gençlik deÄŸil. Edebi, adabı bilen, ahlakı kendine azık edinen, okuyan ve en önemlisi ÅŸehitlerimizden ilham alan gençlik. Biz böyle bir gençlik arıyoruz. Biz teneke çalan gençlik aramıyoruz. Okuyacak, düşünecek Türkiye'nin istikbaline taÅŸ koyacak, Türkiye'nin yeniden inÅŸaasında ter dökecek gençlik arıyoruz. Bu geçlik 26 AÄŸustos'ta Malazgirt'i, 30 AÄŸustos'ta da Büyük Taarruzu kutluyorlar.Â*

    ANKARA ÇİRKİN BİNALARLA İŞGAL EDİLDİ

    Ankara 92 yılda bir dünya merkezine dönüştü. Ankara cumhuriyetimizin ilk yıllarında kale ve etrafındaki yerleşimlerden oluşuyordu. Ne yazıkki ilk yıllardaki çabaların aksine planlı şekilde büyümedi. Şehir merkezi çirkin binalarla işgal edildi. Çok sayıda gecekondu inşa edildi. Ankara için düzgün planlar yapılmış olsaydı. Bugün Ankara dünyada örnek bir başkent olacaktı. Ama biz asla umutsuz değiliz. Böyle gelmiş böyle gider demiyoruz. Yerel yönetimlerdeki tecrübelerimizi başka yerel yönetimlerle mükayese etmiyoruz, çünkü biz çok daha ötedeyiz. Bir çok şehrin çehreleri değişti. Havaalanından şehre gelirken önceden yol nasıldı bugün nasıl? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. Fazla lafa gerek yok. Altyapı yapmanın son derece zor olduğu bir şehirdi Ankara. Bu dönüşümü, Mamak'tan Keçiören'e bir çok ilçede çarpık yerleşimin olduğu yerlerde gerçekleştirdik. Bunu 81 ilimizin tamamında yaptık, yapacağız. Önümüz kesilmek isteniyor ama durmak yok yola devam. Şu anda 81 ilde yıl sonu 150 bin konutta dönüşüm gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşla kurduğumuz sağlam iletişim sayesinde hiç bir hak mahrumiyetine mahal vermeden bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. 2 ya 3 yılın sonunda yapılan konutlara geçebiliyorsunuz.

    Sokaklarımızı yeniden inşa ederken büyük altyapı adımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ankara'da ulaşımı daha da kolaylaştıracak projelerimizin adımını bugün burada atıyoruz. Bu yol Eskişehir ve İstanbul yollarının yükünü hafifletecek. İki viyadük, 19 km yan yol. 18 tane alt ve üst geçidi tamamladık.

    GEZİCİLER VE CHP'YE GÖNDERME

    Bu arada Melih bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Zira, 14 kilometrelik yol kazanmakla kalmadı, 63 bin yeni ağaç, çalı da kazanmış oldu. Ey Geziciler 10 tane ağaçla başladınız değil mi? Acaba hayatınızda bir yere ağaç diktiniz mi be! Her tarafa ağaç diktik. Ey anamuhelefetin temsilcileri siz nereye, ne dikiyorsunuz? Bu güzelim milletimin arasına nifak tohumu ekmekten başka ne yapıyorsunuz?

    19 YILDA 8 KAT YEŞİL ALAN ARTTI

    Yüz bin adet gül dikildi. Yani yolun yanında önemli miktarda yeÅŸil alan kazanıldı. 19 yıl önce kiÅŸi başına düşen yeÅŸil alan miktarı 2 metre kareydi. Åžimdi 19 metrekare oldu. Yani 8 kat. Nüfus sabit kalsaydı 38 metre kareye çıkacaktı. Ankara sadece konutlarla, yollarla deÄŸil yeÅŸil alanlarıyla da büyüyor ve dünyada örnek bir ÅŸehir oluyor. Temalı Park ve hayvanat bahçesi yapımı da sürüyor. Yapımı devam eden metrolar da hızla ilerliyor. Bir kaç ay içinde inÅŸaası devam eden metrolarla ilgil müjdeleri açıklayacağız. Önce ben gidip gezeceÄŸim arından müjdeleri vereceÄŸim.Â*

    Yakında Marmaray'ı açacağız. 430 yıl öncesinin rüyası Marmaray. Projesi Osmanlı'dan miras kaldı. Kimse adım atamadı biz attık. Marmaray'ı inÅŸallah 29 Ekim'de açıyoruz. Asya'yı Avrupa'ya baÄŸlıyoruz. Olay bu. 81 ilin hangisine giderseniz gidin, 11 yılda yaptığımız o eserleri görürsünüz.Â*

    BoÄŸazı Haliç'e baÄŸladık. Bana çamurunu boÅŸaltmak nasip oldu ona da baÄŸlamak. Åžimdi koku moku kalmadı. KanalÄ°stanbul'u yapacağız. Bunların aklı birÅŸey almaz ha. Bunlar engellemeyeÂ*çalışır anca. Bunlar 3. havalimanı ihalesini bile engellemeye çalıştılar. Sizi gidi Geziciler sizi. Türkiye'nin dört bir yanını havaalanlarıyla inÅŸa ettik. Şırnak'taÂ*Åžerafettin Elçi Havalimanı'nı yaptık, aynı ÅŸekilde Bingöl ve Kastamonu'da yaptık. Çok büyük köprüler yapıyoruz. Ankara'da Ä°zmir'de, Diyarbakır'da, Trabzon'da...

    Yunanistan Akdeniz Oyunları'nı yapamadı. Biz 19 ayda başarıyla organize ettik. Oyunları da 2. sırada hamdolsun bitirdik. Şantiyelerimiz kuruluyor, harıl harıl çalışıyoruz.

    YENÄ° EYLEMLERE KARÅžI UYARI

    Hangi ÅŸiddet eylemine baÅŸvururlarsa vursunlar biz milletle yürümeye devam edeceÄŸiz. EÄŸer hukuksuz yapacakları her eylem devletin o bükülmez bileÄŸini bükecektir.Â*Batı ÅŸunu der bunu der, bizi hiç kimse ırgalamaz. Ãœlkemizin huzurunu, refahını kaçıranlar bunun bedelini öderler. He miting mi yapacaksın, o zaman hukuk çerçevesinde belirlenen yerde git yap.

    100 BİN İNSANI ÖLDÜRMEK SUÇ DEĞİL Mİ?

    Suriye ve Mısır'daki geliÅŸmeler ortada. Acımasızca 100 bin insan Suriye'de öldürüldü. Kimyasal silah kullanıldı deniyor. Kimyasal silahla insanlarınÂ*ölümü suçlanıyor da 100 bin insan topla, tüfekle öldürüldüğü zaman suç oluÅŸturmuyor mu? Bu nasıl bir akıldır! Åžu anda ülkemizde hala bu iÅŸe geri plandaÂ*durmak suretiyle 67 tane benim insanım öldürüldü diyebilir miyiz? Tedbirimiz her an herÅŸey olabilecek ÅŸekilde davranmaktır. BM ve Arap BirliÄŸi halaÂ*üzerine düşen görevi yerine getirmiÅŸ deÄŸil. Bu konuda biz insani görevini yerine getirenlerle birlikte olacağımız belirtmek istiyorum. Mısır'da yaÅŸananlaraÂ*Batı hala darbe diyememiÅŸtir. Efendim, müdahaleymiÅŸ. Ä°kili olarak görüştüğümüz de doÄŸru diyorsunuz! Åžu an orada üç bine yakın insan öldürüldü. Açık söylüyorum;Â*zulme rıza zulümdür. Kimden gelirse gelsin. Bu böyle bir gerçektir. Siz zulmü alkışlıyorsanız siz de zalimlerden olmuÅŸsunuz. Tarih boyunca biz zulmün karşısındaÂ*durmuÅŸuz. Yine zulm karşısında duracağız. Çünkü ecdadımız bunu böyle yaptı.

    ANKARA'YA ANKARA BULVARI

    Melih bey bu köprünün adı dedi. Tabi 30 AÄŸustos'u kutluyoruz. Dedim ki Ankara'da adıyla musamma böyle bir bulvarımız var mı? Bu bulvarın adı Ankara bulvarı olsun.Â*Benim teklifim bu. Meclis'iniz de görüşürsünüz.

    Kaynak: Haber7





    Erdoğan'dan Geziciler İle CHP'ye Gönderme Yorumları