Fuar açılışında partililerin slogan rekabeti!   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 08-30-2013 (10:24)   Son Mesaj: 08-30-2013 (10:24)    Cevap: 0    Gösterim: 638  

    08-30-2013

    Fuar açılışında partililerin slogan rekabeti!

    Fuar açılışında partililerin slogan rekabeti!
    Fuar açılışında partililerin slogan rekabeti!

    İzmir Enternasyonal Fuarı, Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan olaylı törenle 82'nci kez kapılarını açtı. CHP ve AKP'liler arasındaki slogan rekabeti arbedeye dönüştü.

    İzmir Enternasyonal Fuarı, Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan olaylı törenle 82'nci kez kapılarını açtı. CHP ve AKP'liler arasındaki slogan rekabeti arbedeye dönüştü. GALERİ İÇİN TIKLAYIN İEF açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Onur Konuğu Sri Lanka Sanayi ve Ticaret Bakanı Rishad Bathiudeen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Onur Konuğu Sinop'un Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar ve iş dünyası temsilcileri katıldı. 82'nci İEF açılış töreni, Sri Lanka'dan gelen dans ekibi ve Sinop'tan gelen folklor gösterisi ile renklendi.

    AÇILIŞTA TRİBÜNDE CHP - AK PARTİ TEZAHÜRAT REKABETİ

    Açılışa önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, Tiyatroyu dolduran izleyicilerin yarısının alkışları arasında kendisi için ayrılan koltuğuna oturmadan bu kez Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kapıdan göründü. Bunun üzerine törene gelenlerin diğer yarısını oluşturan Ak Partili topluluk, 'Yolların kralı Binali Yıldırım' tezahüratı yaptı. Bunun üzerine CHP'liler, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganı ile karşılık verdi. Ak Partililer de 'Alemin kralı Binali Yıldırım, İzmir seninle gurur duyuyor' sloganı atınca CHP'liler tarafından ıslıklandı. CHP'lilerin bulunduğu bölümden 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı atıldı. Bir vatandaş, 'Yürü Aziz Kocaoğlu Ege'nin Yiğidi' diye bağırdı. Bunun üzerine Ak Partililer, 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganı yineledi. Bu arada sunucu araya girerek İzmir Fuarı'na yakışan bir açılış olması uyarısı yaptı. Açılış programındaki saygı duruşu sırasında sahnenin sağ tarafandan üst bölümdeki Ak Partililerle protokoldeki CHP'liler arasında bulunan ve SDP üyesi olduğu belirtilen 5-6 kişilik genç grup, 'Akın var güneşe akın, güneşin zaptı yakın. Kahrolsun AKP' sloganı atıp, sol yumruklarını havaya kaldırdılar. Bu gençlere birkaç izleyici, 'Saygı duruşuna saygınız yok mu?' diye tepki gösterdi.

    KOCAOĞLU: "FUAR SİYASİ ARENA DEĞİL"

    Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına yaşanan tezahürat ve ıslık rekabetine tepki göstererek başladı. Oldukça sinirlenen Kocaoğlu, "3 yıl önce başlayan ve buradaki programın önüne geçen konuşmamda gerekli mesajları verdiğime inanıyordum. Ama 3 yıldır gördüğümüz ve yaşadığımız tablo benim mesajlarımın anlaşılmadığını gösteriyor. Bu fuar ne şu partinin ne bu partinin, ne onun ne bunun çiftliği değildir. Herkes ne yaptığını bilsin, lütfen herkes! Nerde olursa kim yaparsa! Bu fuar ulu önderimizin bize mirasıdır. Lütfen herkes kendini bilsin. Burası siyasi arena değil. 832 yıllık Türkiye'nin ilk fuarının ve ulu önderin talimatıyla kurulan fuar etkinliğidir. Lütfen herkes kendisini bilsin burası arena değil. 60 ülkeden gelen konuk var. Hadi Genel Başkan'a, bakana, belediye başkanlarına, hiçbir siyasiye saygı göstermiyorsun ama yabancı konuklara gösterin. Bakan düzeyinde 60 ülkeden gelen konuk var. Bana ikinci kez bu konuşmayı yaptırıyorsunuz. Yine herkesten yine sizlerin adına herkesten ve sürçü lisan muhataplarından özür diliyorum. Ama şunu da söyleyeyim bu üç oldu. Herkes iyi bilsin dördüncüsü olmayacak. Bunu da herkes, kim sebep olduysa kafasının ta kılcal damarlarına kadar yazsın arkadaşlar. Böyle şey olmaz" dedi.

    Kocaoğlu daha sonra önceden hazırlanmış metni okudu. Kocaoğlu, "İzmir Enternasyonal Fuarı, her şeyden önce barıştır, hoşgörüdür. Ulusların ve halkların buluşması, kucaklaşmasıdır. Bu, fuarın ilk yıllarında da, Dünya Savaşı'nın karanlık günlerinde de böyle olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Dolayısıyla, yakın coğrafyamızda savaş çığlıklarının atıldığı şu günlerde, barış çağrısının yapılacağı en uygun platformdur İzmir Fuarı. Bu Fuar, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü çınarlarından biridir. Bu Fuar, nice zaferlere imza atmış büyük bir komutan olmasının yanı sıra, dünya barışının gerekliğine de inanmış, yaşamı boyunca bunun için mücadele etmiş Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en değerli miraslardan biridir. O Mustafa Kemal ki; 'Türkiye'nin güvenliğini gaye tutan, hiçbir milletin aleyhinde olmayan bir barış istikameti, bizim daima prensibimiz olacaktır' sözleriyle, izlememiz gereken yolu açıkça tarif etmiştir. Bugün İzmir'den tüm dünyaya sesleniyoruz: Savaş ölümdür, karanlıktır, yokluktur. Savaş gözyaşıdır, feryattır, acıdır. Barış ise huzurdur, insanların birbirini daha iyi anlamasıdır, uyumdur. Barış sükunettir, güzelliktir, erdemdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, fuarcılığı, 'yerel ekonomik kalkınmanın motorlarından biri' olarak görüyoruz. Bir yandan 82 yıllık İzmir Enternasyonal Fuarımızı canlı ve diri tutarken, diğer yandan yeni fuar merkezimizi kurarak ihtisas fuarcılığını geliştiriyoruz. Geçen yılki açılışta verdiğimiz sözü tuttuk: Gaziemir'deki yeni fuar merkezimizin inşaatı hızla yükseliyor. İzmir, sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük fuar merkezlerinden birine sahip olmaya hazırlanıyor. Bu dev yatırım, hem istihdam hem de turizm ve ticaret sektörlerine sağlayacağı katkılarla kent ekonomisine çok ciddi bir ivme kazandıracak. İhtisas fuarlarımızın sayısını 3'e, 5'e katlayacağız. Fuarlarımız dünya devleriyle yarışır hale gelecek. Örneğin mermerde dünyanın en büyük fuarını İzmir'de yapacağız. Gelin Damat Fuarı'nda ise Avrupa'nın en büyüğü olacağız. Yüce Atatürk'ün bize çizdiği rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

    AÇILIŞTA ARBEDE

    Başkan Kocaoğlu konuşmasını metne bağlı olarak yaparken slogan atan gençler bu kez de, 'Kahrolsun Faşizm' diye bağırdı. Bunun üzerine bu gençlere çevreden bazı kişiler müdahale etti. Gençlere müdahale edenlerin sivil polisler olduğu öne sürüldü. Ancak bu arada gençlere Ak Partili olduğu iddia edilen bazı kişiler tekme atınca ortalık daha da karıştı. İtiş kakış ve arbede yaşandı. CHP Milletvekilleri araya girerek arbadeye yatıştırmak istedi. Bu arada CHP Milletvekili Erdal Aksünger de yumruk darbesi aldığını söyledi. Sivil polislerin de devreye girdiği arbede Kocaoğlu'nun konuşmasından sonra biterken, slogan atan gençlerden biri bayıldı. Genç, ilk müdahale yapılmak için ambulansa taşındı.

    Kaynak: DHA





    Fuar açılışında partililerin slogan rekabeti! Yorumları