Balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-27-2013 (09:24)   Son Mesaj: 08-27-2013 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    08-27-2013

    Balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

    Balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor
    Balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

    Balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu hazırlıklarına başladı. Rumeli Feneri'nde bulunan limanda ağlarını diken ve teknelerini tamir eden Karadenizli balıkçılar, fındık sezonu bitmesiyle balık sezonu için işbaşında olduklarını söyledi.

    Balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu hazırlıklarına başladı. Rumeli Feneri'nde bulunan limanda ağlarını diken ve teknelerini tamir eden Karadenizli balıkçılar, fındık sezonu bitmesiyle balık sezonu için işbaşında olduklarını söyledi. Türkiye'de balıkçılar, avlanma yasağının son bulacağı 1 Eylül'de "Vira Bismillah" demeye hazırlanıyor. Yeni av sezonu hazırlıklarını hızlandıran balıkçılar Sarıyer Rumeli Fener'indeki limanda gayretli bir çalışma sergiliyor.

    Karadeniz'in çeşitli illerinden gelen balıkçılar ağlarını örmeye ve makaraya ağlarını sarmaya başladı. 30 Ağustos gecesini Karadeniz'e balık avlamak için çıkacak olan tekneler Rumeli Feneri limanında demir attılar.Mevsimlik işçi olarak ekmek paralarını kazanan Karadenizli balıkçılar, Ordu ve Giresun'daki fındık sezonu bitince İstanbul'a geldiklerini söylediler.Sezonluk çalışma üzere İstanbul'a geldiğini anlatan balıkçılardan Kenan Acartürk, ?Ordu'dan geldik İstanbul'a. Rumeli Feneri'nde çalışacağım tekne bu. Balık sezonuna başlangıç yapacağız. 4 gün kaldı ağlarımızı hazırlıyoruz. Denizde bereket bol bu sene. Allah nasip ederse avlanacağız yoksa yine memleketimize geri döneceğiz? dedi.Yeni sezon hazırlıkları başladığını söyleyen balıkçı Yaşar Topal, ?3- 4 günümüz var. İnşallah yeni sezon hayırlı olur. Buraya para kazanmak için geldik. Biz istiyoruz balık bol olsun. Halk ucuz balık yesin bizde çocuğumuzun rızkını kazanalım? diye konuştu.

    Tayfanın tamamının Ordulu olduğunu ve fındığı topladıklarını söyleyen Cihan Küçük isimli Balıkçı ise, ?Sezonumuz 1 Eylül'de açılıyor. İnşallah hayırlı olur balıkçı camiasına. tayfaların hepsi Ordulu. Fındığımız topladık geldik. Bu sene deniz iyi gözüküyor. Palamut şuanda gözüküyor. Parça parça balıkçılık var. Denize çıkmadan bir şey diyemeyiz ama palamutun küçüğü çıktı. Tabi herkes buraya ekmek parası için geliyor. Bizim şuanda yaptıklarımız hazırlıklar ağ tamirleri ağ dikişleri yapıyoruz. İnşallah bereketli geçer? ifadelerini kullandı.

    Kaynak: İHA





    Balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor Yorumları