ABD Savunma Bakanlığı'dan flaş açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-27-2013 (10:25)   Son Mesaj: 08-27-2013 (10:25)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    08-27-2013

    ABD Savunma Bakanlığı'dan flaş açıklama

    ABD Savunma Bakanlığı'dan flaş açıklama
    ABD Savunma Bakanlığı'dan flaş açıklama

    ABD Savunma Bakanlığı, ABD donanmasının, Başkan Barack Obama tarafından alınabilecek herhangi bir kararı desteklemek için bölgede varlığı bulunduğunu doğruladı.

    ABD Savunma Bakanlığı, ABD donanmasının, Başkan Barack Obama tarafından alınabilecek herhangi bir kararı desteklemek için bölgede varlığı bulunduğunu doğruladı. Suriye'de 21 Ağustos'ta rejim tarafından sivil halka karşı kimyasal silah kullanılmasının ardından Suriye konusunda bir karara varmaya çalışan ABD'nin, Akdeniz'deki askeri varlığını artırdığı haberleri dünya basınında yer almıştı.

    Pentagon Sözcüsü Bill Speaks, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, "ABD donanmasının Başkan tarafından alınabilecek herhangi bir kararı desteklemek için bölgede varlığı bulunuyor" dedi ve bu haberleri doğrulayabileceğini söyledi.

    ABD'nin Akdeniz'e şu an 4 kruz füzeli savaş gemisi bulunuyor. ABD istihbarat birimlerine Suriye'deki kimyasal silah kullanımını araştırma talimatı veren Obama, karara varabilmek için bir yandan uluslararası toplumla istişarelerini sürdürürken bir yandan da istihbarattan gelecek cevabı bekliyor.

    Kaynak: AA





    ABD Savunma Bakanlığı'dan flaş açıklama Yorumları