Katliamlara karşı 100 binlik mesaj   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 08-26-2013 (09:22)   Son Mesaj: 08-26-2013 (09:22)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    08-26-2013

    Katliamlara karşı 100 binlik mesaj

    Katliamlara karşı 100 binlik mesaj
    Katliamlara karşı 100 binlik mesaj

    Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen vatandaşlar, "Mısır ve Suriye için BM ile Batı'ya 100 binlik mesaj" sloganıyla Saraçhane Parkı'nda protesto gösterisi düzenledi.

    Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen vatandaşlar, "Mısır ve Suriye için BM ile Batı'ya 100 binlik mesaj" sloganıyla Saraçhane Parkı'nda protesto gösterisi düzenledi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Suriye'deki kimyasal silah saldırısını protesto etmek için Genç Hareket oluşumu önderliğinde örgütlenen grup, Saraçhane Parkı'nda protesto gösterisi düzenledi.

    İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır ve Suriye'deki katliamlara dikkati çekmek için "Mısır ve Suriye için BM ile Batı'ya 100 binlik mesaj" sloganıyla bir araya geldi.



    Kur'an okunmasıyla başlayan mitingte mazlumlar için dualar edildi. Mitingte konusan Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, günlerdir Mısır ve Suriye'de yaşanan zulümleri protesto edip, katliamların sona ermesi için dua ettiklerini söyledi. Kızılkoca, dünyanın bir sınav verdiğini vurgulayarak şunları kaydetti: 'Türkiye dışında maalesef hiçbir devlet, yaşananlara doğru dürüst tepki gösteremedi. Zulmedenler ve onlara buğzetmekten bile aciz olanlar, lanetliler sayfasında olmaktan kurtulamayacaklardır. Darbeci rejime sesini yükseltmekten aciz olanların, bilakis bunları destekleyenlerin, adının Ahmed ya da Muhammed olması, sözde alim ya da abid olması, yahut Kabe'nin gölgesinde namaz kıldırması hiçbir şeyi değiştirmemektedir'

    Katliamlara karşı 100 binlik mesaj

    Başbakan'ın kızı da mitingte

    Saraçhane'deki mitinge Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da katıldı. Mitingin başladığı saatlerde Saraçhane'ye gelerek kalabalığa karışan Esra Albayrak miting sonuna kadar alanda kaldı. Albayrak atılan sloganlara eşlik edip sık sık R4BIA işareti yaptı.

    İşaret diliyle bildiri

    Mitingde, İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin Adevviye Meydanı'nda vurularak öldürülen kızı Esma'ya yazdığı mektup okundu. Ayrıca, hazırlanan 'Kardeşlik Bildirisi' platformdan, Arapça, Türkçe, İngilizce okundu ve bildiri işaret diliyle de gösterildi. Mitinge katılanlar sık sık tekbir getirerek, Rabia işareti eşliğinde 'Şehit Esma yolun yolumuz', 'Dur de dur de darbelere dur de', Dünya sussa seninleyiz Rabia', 'Lebbeyk, lebbeyk, lebbeyke ya Allah', 'Müslüman zulme boyun eğemez' sloganları atıyor. Grup Genç ve Taner Yüncüoğlu'nun zaman zaman dinletiler sundu.

    Kaynak: AA, Yenişafak





    Katliamlara karşı 100 binlik mesaj Yorumları