Şimdi de ODTÜ'de ağaç için direniş çadırı kuruldu   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 08-26-2013 (09:25)   Son Mesaj: 08-26-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    08-26-2013

    Şimdi de ODTÜ'de ağaç için direniş çadırı kuruldu

    Şimdi de ODTÜ'de ağaç için direniş çadırı kuruldu
    Şimdi de ODTÜ'de ağaç için direniş çadırı kuruldu

    ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ'lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurarken, bu durum ise yaklaşan sonbaharda yeniden eylemlerin olacağına yönelik gelen istihbaratları akıllara getirdi.

    ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ'lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurarken, bu durum ise yaklaşan sonbaharda yeniden eylemlerin olacağına yönelik gelen istihbaratları akıllara getirdi. Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu arasında yapılan ve ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan bağlantı yoluna tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik bir grup, ODTÜ A4 girişine yakın bir noktada yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu.

    ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ'lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı.

    Çadırların kurulmasının ardından bir konuşma yapan eski ODTÜ öğrencisi Çetin Örgen ise 50 yıl önce birçok arkadaşıyla o ağaçları elleriyle diktiklerini ve ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Öte yandan viyadük çalışmalarının devam ettiği görüldü.



    Bu durum ise geçtiğimiz günlerde gelen istihabaratlar üzerine başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet kanadından bir çok ismin dile getirdiği sonbaharda yeni eylemlerin olacağına yönelik açıklamaları akıllara getirirken, ''Sıcak sonbaharın ilk adımları mı atılıyor?'' sorusunu da sordurttu...





    Şimdi de ODTÜ'de ağaç için direniş çadırı kuruldu Yorumları