AK Partili Hamza Dağ'dan 'Gezi'cilere gönderme   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-25-2013 (09:45)   Son Mesaj: 08-25-2013 (09:45)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    08-25-2013

    AK Partili Hamza Dağ'dan 'Gezi'cilere gönderme

    AK Partili Hamza Dağ'dan 'Gezi'cilere gönderme
    AK Partili Hamza Dağ'dan 'Gezi'cilere gönderme

    AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova ilçesinde yol ve kanal yapımı için yüzlerce ağacın kesildiğini belirterek, ?Herkes bu katliama dur demeli.? dedi.

    AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova ilçesinde yol ve kanal yapımı için yüzlerce ağacın kesildiğini belirterek, ?Herkes bu katliama dur demeli.? dedi. Dağ, İzmir'in Bornova ilçesinde Saraykent ve Özlemkent siteleri yakınlarında bulunan ormanlık bölgede yer alan ağaçların, bina ve yol yapımı çalışmaları için kesilmesine tepki gösterdi. Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 kilometre mesafedeki hat üzerinde 35 metre genişliğinde yüzlerce ağaç, yol ve kanal yapımı amacıyla kesildi. İmara uygun bile olsa bu durum doğru değil. Çevrecilerin bu durum karşısında sessiz kalmasına bir anlam veremedim, manidar buluyorum." dedi.

    Kanal çalışmasının İZSU tarafından yürütüldüğünü, yol çalışmasının ise site ortakları adına bir şirket tarafından yapıldığını belirten Dağ, "Bu sitede kimler korunuyor. Herhangi bir ihtiyaç olmamasına rağmen 35 metre genişliğinde yol yapıldı. Ağaçların plan onayından sonra dikildiği bilinmektedir. Ağaçları inşaat yapımı için mi kestirdiniz?" sorusunu yöneltti.

    Dağ, "İmar planının yasalara uygun olduğunu, 1981'den imarlı olduğu belirtilen alanın, 32 yıl önce yapılan bir plan da değişebilmektedir. CHP'liler çevre konusunda hassas görünüyor ama katliamı da bizzat kendileri yapıyor. Gerek Buca'da yaşanan durum, gerek Bornova'daki ağaç katliamı, belediye yöneticilerinin söylem ve eyleminin birbirini tutmadığını ortaya koyuyor. Bütün çevreci kuruluşları, Taksim direnişçilerini, iç ve dış destekçilerini bu yeşil katliamına dur demeye, bunun için de eylem yapmaya davet ediyorum. Katliamla ilgili inceleme başlatan Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Emlak yetkililerini de kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

    Kaynak: CİHAN





    AK Partili Hamza Dağ'dan 'Gezi'cilere gönderme Yorumları