Binlerce Müslüman Mısır için BaÅŸkent'te buluÅŸtu   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 08-25-2013 (09:44)   Son Mesaj: 08-25-2013 (09:44)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    08-25-2013

    Binlerce Müslüman Mısır için Başkent'te buluştu

    Binlerce Müslüman Mısır için Başkent'te buluştu
    Binlerce Müslüman Mısır için Başkent'te buluştu

    Mısır ve Suriye'deki katliamlar sivil toplum örgütlerince Sıhhiye Meydanı'ndaki mitingle protesto edildi.

    Mısır ve Suriye'deki katliamlar sivil toplum örgütlerince Sıhhiye Meydanı'ndaki mitingle protesto edildi. Mazlum Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından Sıhhiye Meydanı'nda "Mısır İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş" mitingi düzenledi. Mitinge katılanlar "Rabia işareti" yaparak ve tekbirler getirerek Mısır'daki katliamı protesto ettiler.

    Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği temsilcilerinin katıldığı "Mısır için direniş insanlık için diriliş" mitinginde, "Zulme karşı direneceğiz" "Müslüman zulme sessiz kalamaz" şeklinde sloganlar atıldı.

    Tertip komitesi adına konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Mısır'da insanlığın katledildiğini ve bu yüzden bir araya gelindiğini belirterek ortak bildiriyi okudu. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

    "Mısır'da serbest bir seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbeyle indirilip tutuklanması üzerine milyonlarca Mısır vatandaşı meşru protesto gösterilerine başlamıştır. Bu barışçıl gösterilere darbe yönetimi tarafından, hukuk ve insanlık dışı yöntemlerle müdahale edilerek binlerce masum insanın katledilmesi, 21'inci yüzyılın en büyük ayıplarından biri olarak tarihe geçmiştir. Mısır'daki katliam sadece Mısır'daki yöneticilerin değil, ona destek veren bütün zalimlerin alnında bir kara lekedir artık. Masum insanların hukuki isteklerine silahlarla, baskılarla, zindanlarla cevap veren bir yönetim demokrasiyi ayaklar altına almasının da ötesinde büyük bin insanlık suçu işliyor. Mısır'da çağdaş firavunlar kendi insanına her türlü zulmü uyguluyor. Çocuk yaşlı demeden insanları katlediyor. Canlı yayında keskin nişancıların insanları sırtlarından vurduğunu, tankların insanları ezdiğini, çocuklu kadınların yerlerde sürüklendiğini ve insanların katledildiğini izliyoruz. İçimiz acıyor. Öfkemiz kabarıyor. Bütün insanlık dışı felaketin sorumluları Mısır'da ki Cunta yönetiminin olduğu kadar buna sessiz kalan küresel güçler onların işbirlikçileridir. BM, ABD, AB, İsrail ve darbeye destek veren ülkelerin tutumunu nefretle kınıyoruz. İş birlikçi krala hesap verecek.

    20'inci yüzyılda uygar dünya masallarıyla insanlığı kandıranların bu yalanı tekrar etmeleri artık mümkün değildir. Zulüm, baskı ve ızdırap sadece Mısır'da değil, Suriye'de Arakan'da Irak'ta Filistin'de ve İslam coğrafyasının her yerinde katliamlar, baskılar ve sonuç olarak sürgünler devam etmektedir Bütün bu sıkıntılı süreçler emperyalist güçler tarafından yönetilmektedir. Mazlum Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak tepkimizi ortaya koymak için bir araya geldik. Mazlumların haklarını da gasp edenler, canlarına kıyanlar asla başaramayacaklar. Bu alçakça darbe ve katliamlar vicdanlara mahkum edilecektir. Bundan sonra düşen görev Mısır halkının özgürleştirilmesi ve insanlık katillerinin hukuk önüne çıkarılmasıdır. Mısır'da ki cunta yönetimine bir kez daha sesleniyoruz. Bugün katlettiğiniz insanlar tarihi yeniden yazacak. İnsanlık sizden çok acı bir hesap soracaktır. Zulmünüze ne Allah affedecek ne de tarih affedecek. Mazlum Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak Mısır'da şehit düşenlere Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyoruz. Onları asla unutmayacağız. Selam olsun temel insan hakları mücadelesi verenlere, selam olsun Mısır'a Gazze'ye Suriye'ye."

    Kur'anlar okunarak devam eden miting de küçük çocuklar ise kefen giyerek protesto ettiler. Daha sonra konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasına, "Zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduğunu haykırmak için Sıhhıye Meydanı'nı dolduran yüz binlere selam olsun. Kararlı direnişleriyle demokrasinin ve insan onurunun yeni sembolü Mısırlı kardeşlerimize selam olsun. İmani ferasetin, insani cesaretin, demokratik basiretin merkezi Adeviyye Meydanı'na selam olsun. Darbecilere direnen, darbecilerin mermileriyle ya rükuda ya secdede namaz kılarken şehit edilen binlerce kardeşimize selam olsun. Kahire'den, Şam'a, Kaşgar'dan, Gazze'ye, Mali'den, Arakan'a bütün Dünya mazlumlarına selam olsun" diyerek başladı.

    Mısır'da, Suriye'de insanların katledildiği ve insanlığın yok edildiği için Sıhhiye'de olduklarını belirten Güdoğdu, şöyle konuştu:

    "Katil Sisi ve Cani Esed'i lanetlemek, Doğu Türkistan'da Çin zulmünde ezilenlere destek, cunta rejiminin katliam uyguladığı Arakan halkına sahip çıkmak, Siyonist İsrail'in soykırım uyguladığı Filistin halkının yanında olmak, dünya üzerindeki tüm zalimleri protesto etmek için buradayız. Bedenen farklı illerde, farklı ülkelerde olsak da ruhen ve kalben biriz, beraberiz, birlikteyiz, hep birlikte ses vereceğiz, zulmü hep birlikte bitirmek için buradayız. Yazıklar olsun zalime, zulmü alkışlayana ve bu kızıl kıyametten medet umanlara. Hep birlikte Mısır için direniş, insanlık için diriliş diyeceğiz, aklımızla yol alacağız, gönüllerimizle, mazlum dayanışmasına köprü olacağız.

    Çözüm, Ä°slam ülkelerinin bilimde, eÄŸitimde, ekonomide, siyasette, kültürde, dış politikada ortaklaÅŸması, ortak çalışması, paydaÅŸ olmasıdır. Bugün Sıhhiyeden verdiÄŸiniz ses, hep birlikte üflediÄŸiniz nefes, dünyanın mazlumlar tarafından yeniden inÅŸasını haykırıyor. Bu haykırış, Mısır'da demokrasidir, Suriye'de özgürlüktür, Filistin'de ve DoÄŸu Türkistan'da bağımsızlıktır ve bütün dünya mazlumları için yeniden hayata dönüştür. Bu eylemler, ÅŸafağın sökmesidir, günün ışımasıdır, aydınlık geleceÄŸin habercisidir. Allah yar ve yardımcımız olsun."Â*



    Kaynak: AA





    Binlerce Müslüman Mısır için Başkent'te buluştu Yorumları