Hem Kur'an öğreniyor hem spor yapıyorlar   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 08-24-2013 (09:35)   Son Mesaj: 08-24-2013 (09:35)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    08-24-2013

    Hem Kur'an öğreniyor hem spor yapıyorlar

    Hem Kur'an öğreniyor hem spor yapıyorlar
    Hem Kur'an öğreniyor hem spor yapıyorlar

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iş birliğiyle geçen yıl başlatılan "Yaz Kur'an Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesinin Bursa ayağı sürüyor.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iş birliğiyle geçen yıl başlatılan "Yaz Kur'an Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesinin Bursa ayağı sürüyor. Proje kapsamında harekete geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında sağlanan koordinasyonla, projenin Bursa ayağı daha planlı ve kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl güçlenerek devam eden proje çerçevesinde İl Müdürlüğümüze ait tesislerin yanı sıra 11 okulun spor salonunun kapıları Kur'an kurslarına devam eden çocuklara açıldı.

    YAKLAŞIK 4200 KURSİYER 28 BRANŞTA SPORLA BULUŞTU

    Bursa merkez ve ilçelerinde 3 dönem halinde düzenlenen projeyle Kur'an kurslarına devam eden çocuklar masa tenisi, tenis, voleybol, basketbol, güreş, hentbol, cimnastik, badminton, eskrim, bocce, boks, dans, wushu, judo, halter, dağcılık, okçuluk, binicilik, satranç, izcilik, kano, oryantring, bisiklet, atletizm, yüzme, futsal, taekwando ve karate olmak üzere toplam toplam 28 branşta sporla buluştu. İl genelinde yaklaşık 4200 çocuk bir yanda Kur'an kurslarına devam ederken, diğer yanda spor yapmanın keyfini çıkardı.
    Yaz Kur'an kurslarına devam eden binlerce çocuğu sporla buluşturan proje kapsamında Gürsu'da da 'Camiiden sahaya futsal turnuvası' düzenlendi. Camilerde kurs gören öğrencilerden oluşan 12 takım kıyasıya mücadele ediyor. Sabahtan öğleye kadar 7 camiide kurs gören çocuklar, turnuvada oynamak için devamsızlık yapmadan kurslara katılıyor. 168 kursiyerin mücadele verdiği turnuva 27 Ağustos'ta yapılacak final maçıyla sonlanacak.

    Kaynak: İHA





    Hem Kur'an öğreniyor hem spor yapıyorlar Yorumları