Jandarma Komutanlığı'nda diploma töreni   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 08-24-2013 (10:38)   Son Mesaj: 08-24-2013 (10:38)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    08-24-2013

    Jandarma Komutanlığı'nda diploma töreni

    Jandarma Komutanlığı'nda diploma töreni
    Jandarma Komutanlığı'nda diploma töreni

    Jandarma Okullar Komutanlığında eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan, subay ve astsubaylar törenle diplomalarını aldı.

    Jandarma Okullar Komutanlığında eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan, subay ve astsubaylar törenle diplomalarını aldı. Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası'ndaki törende konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, sözlerine mezun subay, astsubaylar ve ailelerini tebrik ederek başladı.

    Jandarma teşkilatının devletin temel teşkilatlarından olduğunu belirten Güler, "Jandarma teşkilatımız, 174 yıldır ülkesine sadakatle hizmet etmiş, yerleşik kurum kültürüne sahip personeli ve insan odaklı yaklaşımıyla iç güvenliğin sağlanması ve korunması için her zaman halkımızın yanında yer almış, sevgisine ve güvenine mazhar olmuştur" dedi.

    Bakanlık olarak, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde halkın beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan, etkili, çağdaş, bilimsel yöntemleri uygulamaya koyan, suç işlemeyi önleyecek çalışmaları geliştirmeyi ve uygulamayı hedeflediklerini belirten Güler, "Bu anlamda işkence ve kötü muameleye sıfır tölerans prensibini en önemli hizmet felsefesi olarak kabul etmekteyiz" diye konuştu.

    Güler, Jandarma Genel Komutanlığının da bu anlayışla gelişen teknolojinin en son imkanlarını kullanabilme yeteneğine sahip nitelikli personeli ile çağın gereklilikleri doğrultusunda kendisini sürekli yenilediğini söyledi.

    Bakan Güler, bu hedeflere ulaşmak için milli, ahlaki değerlere bağlı, kanun ve nizamlar çerçevesinde hareket eden, şeffaf, açık ve hesap verebilir bir anlayışta olan, tarafsız ve önyargısız bir tutumla vatandaşları kucaklayan, insan odaklı görev anlayışını benimsemiş Jandarma personelini yetiştirmenin önemini vurguladı.

    Mezun olanların Jandarma okullarındaki tecrübeli öğretmenlerinin nezaretinde gerçekçi ve uygulamaya yönelik eğitim ile göreve hazır olduklarına olan inancını dile getiren Güler, başta öğretmenler olmak üzere mezunların yetiştirilmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    Güler, ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitleri andı ve kahraman gazilere de şükranlarını sundu.

    Mezunlara seslenen Güler, şunları söyledi:

    "Sizler bu okullarda mesleğinizin güç koşullarını fikren ve bedenen göğüsleyebilecek bir seviyede yetiştirildiniz, şimdi burada öğrendiklerinizi uygulayacağınız görev hayatınıza başlıyorsunuz. Hiçbir zaman burada edindiğiniz bilgilerle yetinmeyiniz, hayatınız boyunca daima okuyarak, araştırarak yeni şeyler öğrenmek suretiyle kendinizi geliştiriniz. Milletin sizlere olan güven ve itimadı en büyük hazinenizdir. Jandarma teşkilatımızın aziz milletimizde olan sevgi, güven ve gönül bağının daha da güçlenmesi için atacağınız her adımı düşünerek atınız."

    Jandarma Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta da 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 194 subay, 822 astsubay ile dost ve kardeş ülke jandarması olarak Arnavutluk'tan 2, Azerbaycan'dan 6, Gambiya'dan 2, Kırgızistan'dan 2, Moritanya'dan 2, Ürdün'den 1 subay olmak üzere 15 subayın, eğitim ve öğretimini başarıyla tamamladığını bildirdi.

    Yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi geçirildiğini ifade eden Tümgeneral Lapanta, mezun olanların Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen, insan haklarına saygılı, ahlaki ve mesleki değerlere gönülden bağlı, asker ve kolluk gücü olmanın gereği yeterli fiziki kondisyona sahip olarak yetiştirildiklerini söyledi.

    Törende mezunlar adına dönem birincisi Ferhat Fışkın da bir konuşma yaptı.

    Dönem birincileri tarafından yaş kütüklerine yıldız, kokart ve plaket çakılmasının ardından, dereceye giren kursiyer ve öğrencilere diplomaları verildi.

    Subay Temel Kursu, misafir askeri personel ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu birincilerine diploma ve hediyelerini İçişleri Bakanı Muammer Güler verdi.

    Dönem ikincileri diplomalarını Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün, dönem üçüncüleri İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in elinden aldı.

    Öğrenci taburları arasındaki Sancak devir teslimi sonrasında, helikopterler Jandarma Marşı eşliğinde geçiş yaptı.

    Tören, mezunların geçişiyle sona erdi.

    Kaynak: AA





    Jandarma Komutanlığı'nda diploma töreni Yorumları