Ä°ÅŸte Türk polisinin yeni silahı   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 08-24-2013 (09:35)   Son Mesaj: 08-24-2013 (09:35)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    08-24-2013

    İşte Türk polisinin yeni silahı

    İşte Türk polisinin yeni silahı
    İşte Türk polisinin yeni silahı

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polimer gövdeli olarak ilk kez gerçekleştirdiği 25 bin adetlik silah ihalesini, Samsun'da ?Canik? markasıyla üretilen TP9 modeli, 50 bin ve 60 bin atışlık testini "sıfır hata"yla geçip kazandı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polimer gövdeli olarak ilk kez gerçekleÅŸtirdiÄŸi 25 bin adetlik silah ihalesini, Samsun'da ?Canik? markasıyla üretilen TP9 modeli, 50 bin ve 60 bin atışlık testini "sıfır hata"yla geçip kazandı. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dün yapılan 3'ü yerli 1'i yabancı 4 firmanın katıldığı silah ihalesinin kazananı "Canik" oldu. Performans testlerinde rakiplerini geride bırakan Yurt Savunma A.Åž'nin "Canik" silah markasının yeni jenerasyon silahı "TP9",Â*Â*Türkiye'nin silah üretiminde devler liginde olduÄŸunu da ispatlamış oldu.

    Söz konusu silah alımı ihaleleri önümüzdeki dönemde de sürecek. Yakın zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi BaÅŸkanlığı için 10 bin adetlikÂ*ve Türk Silahlı Kuvvetleri için de 68 bin 500 adetlik silah alım ihaleleri gerçekleÅŸtirilecek.

    Bu dev ihaleler, yerli ve yabancı firmalar arasında büyük bir rekabette de sahne olacak. Yerli firmaların ihaleleri kazanması, Türk savunma sanayisi için güç ve gurur kaynağı olurken aynı zamanda döviz kaynaklarının Türkiye'de kalmasını da saÄŸlıyor.Â*25 bin adetlik polis ihalesini kazananÂ*Yurt Savunma A.Åž.'nin baÅŸarısı bu açıdan büyük önem taşıyor.

    22 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

    ÃœrettiÄŸi silahla ilgili bilgi veren Yurt Savunma A.Åž. Fabrika Müdürü Haldun Yanık, Â*ÅŸunları söyledi:

    "Canik markası olarak 2001 yılından itibaren polimer gövdeli tabancaları piyasaya sürdük. Tabancaları ilk önce Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracatı gerçekleşti. Şu an 22 ülkeye ihracatını gerçekleştiriyoruz. Tabancamızın en önemli özelliklerden birisi, polimer gövdeli bir tabana sahip olması. Aynı zamanda klasik tabancalara göre horoz sistemi değil, iğne ateşleme sistemine sahip. Bu da şu anda dünyada kabul görmüş ve tüm gelişmiş ülkelerin polis ve askerlerinin kullandığı bir model. Emniyet Genel Müdürlüğü devrim niteliğinde bir kararla bu güne kadar uygulanmayanları yaparak iğne atışlı sistemli ve polimer gövdeli tabancaları şartnamelerine soktu. Polimer gövdeli tabanca diğerlerine göre 500 gram daha hafif ve 745 gram ağırlığında. Yapılan ihalelere yerli ve yabancı firmalar girdi. Firmamız, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın katkıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile söz konusu ihalelere çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirerek 'Canik TP9' modeli ile bu zamana kadar biri Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda gerçekleştirilen 50 bin atım mukavemet testi olmak üzere, üç kez de 60 bin atış mukavemet testlerini dünyada görülmemiş bir başarı ile tamamlamıştır. Testleri sıfır hatayla tamamlayan Canik TP9 modeli silahımız, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 25 bin adetlik silah ihalesini kazandı. Firmamız Türk polisine TP9 modelini kazandırmanın gururunu yaşamaktadır."

    SAVUNMA SANAYÄ°NÄ°N HER ALANINDA VAR

    Firmalarının 2008 yılında "Doğu Karadeniz Silah Projesi" kapsamında faaliyete geçtiğini hatırlatan Haldun Yanık, "Kuruluşunda 4 bini kapalı toplam 10 bin metrekare alanda 60'a yakın personel ile silah tasarımına başlayan firmamız, 3 yıl devam eden Ar-Ge çalışmalarının ardından ilk silah satışını 2002'de gerçekleştirdi. Bugün 13 çeşit silah üretimi bulunan Samsun Silah Sanayi, dünyanın en ileri teknolojisi olan 'TP' serisini Türkiye'de gerçekleştiren tek firma. Bugün 20 bini kapalı toplam 30 bin metrekare alanda faaliyetlerini sürdüren Samsun Yurt Savunma A.Ş., üretimini de 200'ün üzerinde personel ile gerçekleştiriyor. 'Canik' markası altında yılda ortalama 75 bin adet yarı-otomatik tabanca üretimi yapan firmamız, üretiminin yüzde 85'ini ise başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 28 ülkeye ihraç ediyor" dedi.

    Yanık, firmaların savunma sanayinde pek çok alanda etkinlik gösterdiğini belirterek, "Tabancanın yanı sıra 2007'de Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile çalışmaya başlayıp, bu kurum adına da otomatik silahların parçalarının üretimini gerçekleştiriyoruz. Toplamda yaklaşık 250 bin adet makineli tüfek parçası üreten firmamız, yine aynı yıl hizmet alanını genişleterek Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TUSAŞ) ile de çalışmalara başladı. Bugün Hürkuş Milli Eğitim Uçağı'nın gövde üretiminin yüzde 25'ini gerçekleştiren Samsun Yurt Savunma A.Ş., 2009 yılında Roketsan ile çalışmalarına başladı. Cirit, Umtas, OMTAS gibi Türkiye'nin milli savunma projelerinin tamamında yer alan ve yapmakta olduğu üretimleri ile Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarının yerlileştirilmesi konusunda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Samsun Yurt Savunma Sanayi'nin bugün üretiminin yüzde 65'ini silah üretimi, kalanını ise diğer savunma sanayi ürünleri oluşturmaktadır" diye konuştu.

    Kaynak: Ä°HA





    İşte Türk polisinin yeni silahı Yorumları