Bakanlık: Bebeğin 5 saat sevk beklediği gerçek değil   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 08-19-2013 (09:26)   Son Mesaj: 08-19-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    08-19-2013

    Bakanlık: Bebeğin 5 saat sevk beklediği gerçek değil

    Bakanlık: Bebeğin 5 saat sevk beklediği gerçek değil
    Bakanlık: Bebeğin 5 saat sevk beklediği gerçek değil

    Sağlık Bakanlığı, Bursa'nın İnegöl ilçesinde üzerine kaynar su dökülen bebeğin götürüldüğü hastanede 5 saat sevk için bekletildiği iddiasının gerçek olmadığını bildirdi.

    Sağlık Bakanlığı, Bursa'nın İnegöl ilçesinde üzerine kaynar su dökülen bebeğin götürüldüğü hastanede 5 saat sevk için bekletildiği iddiasının gerçek olmadığını bildirdi. İnegöl ilçesinde, 17.08.2013 tarihinde 8 aylık kız çocuğunun üzerine kaynar su dökülmesi sonucu İnegöl Devlet Hastanesi'ne müracaat edildiği belirtilen Bakanlık açıklamasında, bebeğin, ilk müdahalesinin ardından vücudunun yaklaşık yüzde 35'lik bölümünde oluşan yanık nedeniyle saat 16.35'te ilgili hekim tarafından yanık ünitesi olan bir merkeze sevkinin uygun görüldüğü kaydedildi.

    İNCELEME BAŞLATILDI

    Yapılan görüşmeler sonucu, Kocaeli Üniversite Hastanesi Yanık Merkezi'nde yer bulunması üzerine saat 20.50 itibarı ile hastanın sevkinin gerçekleştirildiğine işaret edilerek, şu bilgiler aktarıldı:

    "Haberlerde iddia edildiği gibi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ilini ziyaretleri nedeniyle sevk işlemini gerçekleştirecek ambulansın görevli olduğu ve bu sebeple hastanın 5 saat ambulans beklediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanın İnegöl Devlet Hastanesi'nde kaldığı süre içerisinde pediatri uzmanı tarafında gerekli tüm tedavileri sürdürülmüş, hasta için uygun yanık ünitesi bulunur bulunmaz hastanın nakli gerçekleştirilmiştir. Olayın yaşandığı saatlerde İnegöl ilçesinde toplam 4 adet ambulans görevli olarak bulunmaktadır. Bu ziyaret bağlamında görevlendirilen ekipler, genel işleyişi bozmayacak şekilde önceden planmış, il merkezinde ve ilçelerde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde önlemler alınmıştır. Konuyla ilgili ayrıca inceleme başlatılmıştır."

    Kaynak: CİHAN





    Bakanlık: Bebeğin 5 saat sevk beklediği gerçek değil Yorumları