Eminönü'nde büyük protesto!   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 08-18-2013 (09:26)   Son Mesaj: 08-18-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    08-18-2013

    Eminönü'nde büyük protesto!

    Eminönü'nde büyük protesto!
    Eminönü'nde büyük protesto!

    Mısır'daki darbe karşıtlarının eylemlerine destek vermek amacıyla Eminönü'nde protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

    Mısır'daki darbe karşıtlarının eylemlerine destek vermek amacıyla Eminönü'nde protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye çok sayıda kiÅŸi katıldı. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Mısır Dayanışma Platformu önderliÄŸindeÂ*çeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸlarının çaÄŸrısı üzerine gruptakiler,Â*Eminönü Meydanı'nda bir araya geldi.

    Ellerinde Türk, Mısır, Filistin ve Suriye bayrakları ile Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanıÂ*Muhammed Mursi'nin fotoÄŸrafları bulunan gruptakiler, sık sık tekbir getiriyor.

    "Darbeciler yenilecek, Ä°slamiÂ*hareket kazanacak", "Defol Sisi, yanındayız Mursi", "Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boÄŸulacak" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, zaman zaman da "Ä°slami hareket engellenemez", "Her yer Mısır, her yer direniÅŸ", "Ä°hvan'a selam, direniÅŸe devam", "Åžehit Esma yolun, yolumuz"Â*ÅŸeklinde slogan atıyor.

    Üzerinde "Rabia işareti" olan pankart açan katılımcılar, slogan atarken de bu işareti yapıyor.

    Erkeklerin ve kadınların ayrı yerlerde durduğu alana kurulan dev ekrandan da Eminönü Meydanı'ndan görüntüler yansıtılıyor.

    Meydanda, zaman zamanÂ*"Mısır'daki zulüme 'dur' demek için bekliyoruz" ÅŸeklinde anonslar yapılıyor.

    YoÄŸun katılım olan eylemde,Â*Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım VakfıÂ*BaÅŸkanıÂ*Bülent Yıldırım ile gazeteci-yazarÂ*Abdurrahman Dilipak konuÅŸma yaptı.

    Türkçe, Ä°ngilizce ve Arapça "Ä°stanbul'dan onurlu Mısır halkına selam"Â*yazılıÂ*pankart açan gruptan bazı kiÅŸilerinÂ*üzerinde "Rabia iÅŸareti" olan tişört giydiÄŸi veÂ*MursiÂ*maskesi taktığı görüldü.







    Eminönü'nde büyük protesto! Yorumları