Katledilenler için Saraçhane'de dua   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 08-16-2013 (10:25)   Son Mesaj: 08-16-2013 (10:25)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    08-16-2013

    Katledilenler için Saraçhane'de dua

    Katledilenler için Saraçhane'de dua
    Katledilenler için Saraçhane'de dua

    Mısır'daki katliamı protesto etmek için sosyal medyada örgütlenen grubun Saraçhane Parkı'ndaki eylemi gece yarısı Mısır için yapılan duaya kadar sürdü.

    Mısır'daki katliamı protesto etmek için sosyal medyada örgütlenen grubun Saraçhane Parkı'ndaki eylemi gece yarısı Mısır için yapılan duaya kadar sürdü. VİDEO İÇİN TIKLAYIN İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal medyada örgütlenen kişiler, Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

    Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, burada yaptığı konuşmada, Mısır'daki katliamı kınayarak, ABD, İsrail ve AB'ye darbeye destek verdikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.

    Dilipak, batı medeniyetinin arkasında kızılderili ve siyahilerin kanı olduğunu belirterek, "Son 100 yılda iki dünya savaşı çıkardılar. Yetmedi, soğuk savaşı devreye soktular, kardeşleri sağcı, solcu diye birbirine kırdırdılar. 50 İslam ülkesi var. Bu sınırları, beyaz egemenler çizdi. Bu sınırları, biz çizmedik. Bu sınırları, kabul etmiyoruz. O ülkelerin rejimleri, orada yaşayan insanları temsil etmiyor. Onun için Mısır'da Mursi'yi devirdiler. Gezi olayları, onun için çıkarıldı. Gezi'yi durdurmazsanız, Mısır'da olanlar sizin de başınıza gelecek" diye konuştu.

    Batı medeniyetinin Müslümanları paramparça ettiğini söyleyen Dilipak, bu akşam düzenlenen etkinlikle Müslümanların ümmet birliğini gösterdiğini dile getirdi.

    İhvan'ın darbeden sonraki direnişinin, darbecileri, İsrail'i ve diğer batılı devletleri şaşırttığını kaydeden Dilipak, şunları belirtti:

    "Onların Amerika'sı varsa, İsrail'i varsa, bizim de kadiri mutlak Allah'ımız var. İhvan'ın direnişiyle her şeylerini kaybettiler. Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderleri, direniş karşısında maskara oldu. Zalimlere karşı boyun eğmeyeceğiz, susmayacağız. İhvan'a ve mazlumlara karşı ettiğiniz dualara karşılık, onlar da size duayla karşılık veriyor. Tüm dünyadaki Müslümanlar, size selam ediyor. Siz tarihin yaşayan tanıkları, ümmetin göz aydınlığısınız."

    "Saraçhane, kardeş meydan oldu"

    Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca da Mısır'daki katliamı kınayarak, Saraçhane'nin, Adeviyye'deki nöbeti devraldığını ve kardeş meydan olduğunu söyledi.

    İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Aktüre ise Kur'an-ı Kerim'de geçen Hz. Musa'nın kıssasını hatırlatarak, Hz. Musa'nın Firavun'u yendiğini ve modern firavunlara karşı Allah'ın yardımını yollayacağını ifade etti.

    Ümmet için toplandıklarını bildiren Aktüre, "Sancılı olayların ardından zaferin geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.

    Sık sık tekbir getiren gruptakiler, "Üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "Kahrolsun işbirlikçi zalimler", "İhvan'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atıyor. Gruptakiler "İhvan'a selam direnişe devam", "Diren, diril, özgürleş" şeklinde dövizler, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ve Mısır bayrağı taşıyor. Parktaki bir ağaca da üzerinde "Amerika demokraSİSİ" yazılı bir pankart asıldı.

    Zaman zaman Seyyid Kutub'un "Sen özgürsün" şiirini dinleyen gruptakiler, birlikte yatsı namazı kıldı.

    İHH ve Özgür-Der'in de destek verdiği eylem, konuşmalarla sürerken, grup slogan atıp tekbir getirerek bekleyişini sürdürüyor.

    BM Güvenlik Konseyi Mısır için acil toplanıyor Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi bugün akşam üzeri Mısır'da yaşanılan katliamı görüşmek üzere acil toplanma kararı aldı.

    Mısır'daki katliama karşı Türkiye ayakta Zonguldak, Mersin, Denizli ve Kocaeli'de sivil toplum örgütleri, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.

    Davutoğlu'ndan Mısır için peş peşe görüşme Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam konusunda Güney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Katar Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile Gebele'den telefonla görüştü.

    Katliamda öldürülenlere "intihar" raporu Mısır'da güvenlik güçlerince öldürülen darbe karşıtlarının cenazelerinin otopsilerinde ölüm nedeni "intihar" olarak gösterildi.

    Diyanet'te Cuma Hutbesi için tek konu Diyanet İşleri Başkanlığı, yarınki cuma hutbesinde Mısır'da yaşanan katliama ve zulme dikkati çekecek. Yarın okunacak hutbelerde Mısır'la ilgili çarpıcı ifadeler var.

    Körfez medyası katliam için 'yok artık' dedirtti Mısır'da darbe yönetiminin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki demokrasi yanlılarına yönelik kanlı müdahalesi Arap basınında da geniş yankı buldu. S.Arabistan, BAE ve Kuveyt gazeteleri katliamdan İhvan'ı sorumlu tuttu.

    Mursi'nin gözaltı süresinde katliam değişikliği Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tutukluluk süresinin bir ay daha uzatıldığı açıklandı.

    Göstericilere böyle mermi yağdırdılar Mısır'da ordu tarafından gerçekleştiren katliamın belgeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Adeviye Meydanı'ndaki kalabalığı dağıtmak isteyen polisin otomatik silahlarla halka ateş açtığı görüntüler yayınlandı.

    Mısır'dan Türkiye'ye yanıt: Sınırı aştınız! Ülkesinde katliam yapan Mısır hükümeti protesto gösterileriyle ilgi açıklamaları nedeniyle Türkiye'yi iç işlerine karışmakla suçlayıp, 'sınırı aştığı' değerlendirmesinde bulundu.

    Mısır'da OHAL'e rağmen katliam:18 ölü Mısır'da darbe karşıtları, sokağa çıkma yasağını delerek birçok kentte protesto gösterisi düzenledi.İsmailiye'deki çatışmalarda 18 kişi öldü, Minye'de bir kilise yakıldı

    Kaynak: AA





    Katledilenler için Saraçhane'de dua Yorumları