Adeviye nöbetini devraldılar   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 08-15-2013 (10:29)   Son Mesaj: 08-15-2013 (10:29)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    08-15-2013

    Adeviye nöbetini devraldılar

    Adeviye nöbetini devraldılar
    Adeviye nöbetini devraldılar

    Sosyal medyada örgütlenen bir grup, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı Fatih'te protesto ediyor.

    Sosyal medyada örgütlenen bir grup, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı Fatih'te protesto ediyor. Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliama dikkat çekmek için sosyal medyada "#AdeviyyeNöbetiniDevralıyoruz" etiketiyle örgütlenen aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu Genç Hareket isimli grup, Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

    Galatasaray Lisesi önünde Mısır'daki katliamı protesto edenlerin de katıldığı gruptakiler, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika", "Direne direne kazanacağız" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

    Tekbir getiren grup üyeleri, parkın çevresine "Hoşgeldin kardeşim", "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem", "Adevviye şehitleri yolunuz yolumuzdur" ve "Hazır olda değiliz, rahat durmayacağız" yazılı pankartlar astı.

    Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları, Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, "İhvan'a selam direnişe devam", "Üzülme, gevşeme, Allah bizimle", ve "Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boğulacak" yazılı dövizler taşıdı.

    Gruptakilerin yerlere serdiği hasırlar üzerinde topluca yatsı namazını kıldığı eylem, basın açıklamalarıyla devam ediyor.





    Adeviye nöbetini devraldılar Yorumları