Öcalan'dan Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-13-2013 (09:25)   Son Mesaj: 08-13-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    08-13-2013

    Öcalan'dan Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama

    Öcalan'dan Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama
    Öcalan'dan Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama

    Bu sabah gittiği İmralı Adası'nda, Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, saat 18.45'te Gemlik'e döndü.

    Bu sabah gittiği İmralı Adası'nda, Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, saat 18.45'te Gemlik'e döndü. Burada gazetecilere açıklama yapan Mehmet öcalan, ağabeyi ile bayram görüşmesi yaptıklarını belirtip, "Süreç çok hassastır. Bayram görüşmesi yaptık. Bir saat sürdü. Tek taraflı süreç yürümeycektir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Tek taraflı hiç olamaz. Eğer her hangi bir şey olursa, çift taraflı olmalı. Tek taraflı olamıyor. Bütün 6-7 ayda abim, Abdullah Öcalan veya Apo ne isim verirseniz verin. Elinden gelen katkıyı sundu. Bundan sonrada bu süreç tek taraflı yürümeyecek. Yürümezde. İzlenimlerim bu kadar. En kısa bir dönemde, avukatlarla, vekillerin, heyetin beraber gitmesinde fayda vardır" dedi.

    Mehmet Öcalan, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili olarak ise, "Suriye'deki katliamda, El Kaide'nin yaptıkları, insanlığa sığmayacak şeyler yaşandı. Herkes bunu iyi bilmesi gerekir. Bunun ne Türkiye'ye, ne Ortadoğu'ya bir fayda getirmeyeceğini, böyle örgütlerin dünyanın başına beladır" diyerek değerlendirdi.

    Mehmet Öcalan, daha sonra karayolu ile İstanbul'a döndü.

    Kaynak: DHA





    Öcalan'dan Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama Yorumları