Vaiz Kunter, Ergenekon kumpasını anlattı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-12-2013 (09:48)   Son Mesaj: 08-12-2013 (09:48)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    08-12-2013

    Vaiz Kunter, Ergenekon kumpasını anlattı

    Vaiz Kunter, Ergenekon kumpasını anlattı
    Vaiz Kunter, Ergenekon kumpasını anlattı

    Ergenekon davasında suçsuz bulunarak beraat eden 85 yaşındaki emekli vaiz Salih Kunter, konuştu. Kunter, "Beni 'Danıştay cinayetini yönlendiren şeyh' diye tanıttılar" dedi.

    Ergenekon davasında suçsuz bulunarak beraat eden 85 yaşındaki emekli vaiz Salih Kunter, konuştu. Kunter, "Beni 'Danıştay cinayetini yönlendiren şeyh' diye tanıttılar" dedi. Necip Salacan - Metin Ormancı'nın haberi[/B]

    2006 yılındaki Danıştay cinayeti sonrasında kendisinin "Alparslan Arslan'ı yönlendiren şeyh" olarak tanıtıldığını belirten Kunter, "Sadece emekli bir vaizim, müritlerim yok." dedi.

    Saldırının faili Arslan'ı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in yönlendirdiğini ifade ederek, "Her şeyi o yüzbaşı planlamıştı. Alparslan'ı sohbetlerime gönderip benimle ilişkilendirdi. Yazıklar olsun beni bu işlere karıştıranlara." ifadesini kullandı. Kunter'in talebelerinden Kamil Ege de, Muzaffer Tekin ve E. G.'nin avukatlarının defalarca haber yollayarak hocalarından davayı üzerine alması talebinde bulunduklarını söyledi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında suçsuz olduğu belirlenen ve beraat kararı verilen 85 yaşındaki emekli vaiz Salih Kunter ile fıkıh ve tefsir dersleri verdiği talebesi Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, Zaman'a konuştu. Emekli olduktan sonra sadece talep edenlere fıkıh ve tefsir dersleri verdiğini söyleyen Kunter, hiçbir zaman derslerinde ve sohbetlerinde İslamî ilimler dışında bir şeyin konuşulmadığını belirtti. Kendisinin, arkasında 10 binler olan bir tarikat şeyhi gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydederek, başından geçenleri şöyle anlattı: "7-8 kişilik bir gruba İslamî ilimler üzerine sohbet veriyordum. Fıkıh ve tefsir gibi şeyler anlatırdım. Adını sonradan öğrendiğim (Danıştay saldırısının faili) Alparslan Arslan da gelmeye başlamıştı. 3 ya da 4 derse katıldı. İslami bir bilgisi yoktu. Soru sormuyor, köşede sessizce oturuyor ve sadece dinliyordu. Adres vermek için gelmişti. Sonra Danıştay saldırısı ortaya çıktı ve bizi haberimiz bile olmayan işlerin içine attılar. Davayı mütedeyyin kesimin üzerine yıkmaya çalışarak iftira attılar."

    Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın da kendileriyle görüşmeye geldiğini ifade eden Kunter, "Babası helallik almak için geldi. Alparslan Arslan'ı tehdit etmişler, 'Hoca haricinde bir şey söylersen senin kız kardeşlerin dahil bütün ailenin işini bitiririz' demişler. Babası, 'Dava birleştirilince Silivri'ye ziyarete gittim' dedi. 'Oğlum bana dedi ki, baba beni tehdit ettiler. Ben mecburum böyle yapmaya. Yoksa sizleri ve kız kardeşlerimi de öldürecekler dedi. Onun için bir daha bana gelme. Bunun için bir daha benle görüşmek istemiyor' dedi." diye konuştu.

    Avukat Ener de müvekkilinin bir komploya kurban edilmek istendiğini ifade ederek, "Bu olay irticai bir eylem olarak gösterilmek istendi, fakat delilleri yetmedi. Bunun üzerine Salih Kunter ile Süleyman Esen'i davaya dahil ettiler. Bu büyük bir tezgâhtı ama tutmadı." ifadelerini kullandı. Davaya ilk bakan mahkemeyi de avukat, "Danıştay'a saldırı davasına bakan mahkemenin tutumu olayları adi bir suç olarak görüp davaya şahıs bazında bakma gayretindeydi. İşin arkasını, derinliğini ve arkasındaki kişileri araştırma gereği duymadı. Başından itibaren adi bir olaymış gibi baktı ve değerlendirdi." şeklinde konuştu. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Arslan, mahkemedeki ifadesinde liderinin Salih Kunter'in talebisi Süleyman Esen olduğunu ve Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaları da kendisinden aldığını iddia etmişti.

    Kaynak: ZAMAN





    Vaiz Kunter, Ergenekon kumpasını anlattı Yorumları