33 yılda dünyanın çevresinin 4 katı koştu   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-10-2013 (09:30)   Son Mesaj: 08-10-2013 (09:30)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    08-10-2013

    33 yılda dünyanın çevresinin 4 katı koştu

    33 yılda dünyanın çevresinin 4 katı koştu
    33 yılda dünyanın çevresinin 4 katı koştu

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde yaşayan ve "Koşan Adam" olarak tanınan emekli astsubay Mustafa Balcıoğlu (68), 33 yılda Ekvator kuşağının 4 katına eş değer uzaklığı koştu.

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde yaşayan ve "Koşan Adam" olarak tanınan emekli astsubay Mustafa Balcıoğlu (68), 33 yılda Ekvator kuşağının 4 katına eş değer uzaklığı koştu. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor amaçlı koşuya, 1980 yılında Türkiye genelinde yürütülen "Sağlıklı Yaşam Koşusu Kampanyası" ile başladığını söyledi.

    Ondan sonra her gün koştuğunu belirten Balcıoğlu, halen çalıştığı özel bir firmaya ait iş yerine koşarak gidip geldiğini anlattı.

    Yaz-kış demeden yılın dört mevsimi bu sporu yaptığını dile getiren Balcıoğlu, 33 yılda koşarak kat ettiği yolun 173 bin kilometreyi bulduğunu bildirdi.

    Dünyayı, Ekvator çevresinde 4 tura eş değer mesafede koştuğu bilgisini veren Balcıoğlu, 5'inci turunu tamamlamasına 27 bin kilometre kaldığını ifade etti.

    Eskiden bazen günde 55 kilometre koştuğunu ve daha sonra bunu azaltıp 15 kilometreye düşürdüğünü söyleyen Balcıoğlu, "Yağmurda, soğukta, karda, fırtınada, sıcakta hep koşuyorum. Soğuk havalarda denize giriyorum. Bu spor, sağlıklı ve zinde olmamı sağladı. 'Koşan Adam' olarak isim yaptım. Birçok kişi beni böyle biliyor" dedi.

    Balcıoğlu'nun koşu güzergahında taksicilik yapan İlyas Tekin ise onu, Akçay-Altınoluk arasında koşmasından tanıdıklarını belirtti.

    Onun sabah-akşam her gün koştuğunu vurgulayan Tekin, "Yağmur, çamur, sıcak, kar demez. Bir gün görmesek 'Acaba bu adam nerede?' diye merak ederiz" ifadesini kullandı.

    Kaynak: AA





    33 yılda dünyanın çevresinin 4 katı koştu Yorumları