THY ekibi Türkiye'ye geldi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-10-2013 (09:29)   Son Mesaj: 08-10-2013 (09:29)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    08-10-2013

    THY ekibi Türkiye'ye geldi

    THY ekibi Türkiye'ye geldi
    THY ekibi Türkiye'ye geldi

    Lübnan'da 2 pilotun kaçırıldığı THY uçağının kabin ekibi Türkiye'ye geldi.

    Lübnan'da 2 pilotun kaçırıldığı THY uçağının kabin ekibi Türkiye'ye geldi. Beyrut'tan kalkan uçak, saat 17.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcuların inmesinin ardından aprondan uzak bir bölgeye çekilen uçaktaki mürettebatın, THY'ye ait özel bir araçla alınarak götürüldüğü ve farklı bir kapıdan çıkarıldığı öğrenildi.

    Pilot ve yardımcısı kaçırılan uçağın İstanbul'a getirilmesi için 2 kaptan pilot ve 4 kabin görevlisi, Atatürk Havalimanı'ndan saat 12.40'ta THY'nin İstanbul-Beyrut seferini yapan tarifeli uçağıyla Lübnan'a gitmişti.

    OLAYI ÜSTLENEN GRUP

    Kendilerini 'İmam Rıza'nın Ziyaretçileri' olarak tanımlayan bir grup Beyrut'ta 2 türk pilotunun kaçırılması olayını üstlendi.

    Grup, Türk pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması talebinde bulundu.

    Konuya ilişkin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, pilotları kimin kaçırdığı ile ilgili olarak bazı tahminlerinin olduğunu ve pilotların kurtarılması için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

    Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den Lübnan'a gidecekler için "acil durum yoksa Lübnan'a gitmeyin" uyarısında bulundu.





    THY ekibi Türkiye'ye geldi Yorumları