HatipoÄŸlu'ndan Åžahin'e sert sakal-ı ÅŸerif yanıtı   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 08-08-2013 (09:19)   Son Mesaj: 08-08-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    08-08-2013

    Hatipoğlu'ndan Şahin'e sert sakal-ı şerif yanıtı

    Hatipoğlu'ndan Şahin'e sert sakal-ı şerif yanıtı
    Hatipoğlu'ndan Şahin'e sert sakal-ı şerif yanıtı

    İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Mehmet Ali Şahin"in "Peygamber Efendimizin Sakalı-ı Şerif"e bu kadar saygı, ilgi gösterdiğini bilse yasaklardı" açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

    İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Mehmet Ali Şahin"in "Peygamber Efendimizin Sakalı-ı Şerif"e bu kadar saygı, ilgi gösterdiğini bilse yasaklardı" açıklamasına çok sert tepki gösterdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Hz. Peygamber'e atfedilen ' Sakal-ı Şerif'lere ilişkin sözleri tartışma doğurdu. Mehmet Ali Şahin'in sözleri Prof. Nihat Hatipoğlu'nun tepkisini çekti.

    Şahin'in sözlerini adını vermeksizin eleştiren Hatipoğlu, sahabe ile Peygamberimiz arasında geçen olayları örnek gösterdi.

    "Hazreti Peygamber bugün sağ olsaydı mübarek sakal-ı şerifinin sevilmesine engel olmazdı" diyen Hatipoğlu, Peygamberin traş olduğu zaman sakalının dağıtılmasına bizzat müsaade ettiğini söyledi.

    Peygamberin bütün hac ve umresinde traÅŸ olan Allah Resulü'nün bütün saç ve sakallarının sahabe tarafından kapışıldığını ifade eden HatipoÄŸlu, "bunlar sıradan adamlar mıydı?" diye sordu. "O'na ait her ÅŸey bizim için mukaddestir. O'na ait herÅŸey bize O'nu hatırlatıyor" diyenÂ*HatipoÄŸlu, "O'nu sevmeye devam edeceÄŸiz. O'nun herÅŸeyini sevmeye devam edeceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    HatipoÄŸlu sosyal medyadaki mesajında daÂ*ÅŸunları söyledi:

    "Kimileri sakal-ı şerif'ten rahatsızlık duyuyor. İyi ki rahatsız olanlar vardır, iyi ki bir sakal için ömrünü feda edecekler vardır. Ben Resulullah'ın bir damla teri için Resulullah'ın bir sakalı için bütün kainatımı feda ederim, bunun adı aşırılıksa evet aynen öyledir, bunun adı fedakarlıksa evet aynen öyledir, bunun adı Muhammed Nebi yüceltmekse evet aynen öyledir adı neyse o olsun kimse umurumda değil zerre kadar. Hayatım boyunca Muhammed Mustafa'nın kapısının eşiğinde olsam başıma basarak geçse bundan en büyük şeref ve en büyük rahmet adlederim.."

    Kaynak: Haber7





    Hatipoğlu'ndan Şahin'e sert sakal-ı şerif yanıtı Yorumları