Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 08-08-2013 (09:18)   Son Mesaj: 08-08-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    08-08-2013

    Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten

    Ekşi'ye bir suç duyurusu da
    Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten

    Kaymakam Ömer Faruk İlhan, 'Ekşi Sözlük' olarak bilinen internet sitesi hakkında Peygamberimiz'e (SAV) hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Kaymakam Ömer Faruk İlhan, 'Ekşi Sözlük' olarak bilinen internet sitesi hakkında Peygamberimiz'e (SAV) hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İlhan, avukatı vasıtasıyla yaptığı şikayette sitenin Temmuz 2013'de Hz. Muhammed hakkında ağza alınmayacak hakaretleri içeren yayın yaptığını belirterek şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etti. Suç duyurusunda Müslümanların peygamberi olması nedeniyle bir dinin kutsal değeri olan Hz. Muhammedi'i (S.A.V) alaya alan, hakaret eden aşağılayan, tahkir edici ifadeler kullanıldığı, bununla 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama' suçunun işlendiği ifade edilerek, Türk Ceza Hukuku'nda(TCK) kutsal değerlere hakaretin suç olarak düzenlendiği belirtildi.

    Suç duyurusunda, "İfade özgürlüğü bir bireye küfretmeye izin vermiyorsa o bireyin kutsalına ve dini değerlerine de hakaret etmeye izin vermez. Hakaret suçtur. Doğrudan kamu davası açılır ve yargılama yolu açılır. Müslümanların mezhep farkı gözetmeden saygı duyduğu kutsal kabul ettiği Peygamberimizi aşağılamak ve küçük düşürmek aslında o sözlerin sahibini küçük düşürür. Ama bunu sadece sahibi kendi payını alsın demek de yetmez. Bu tür eylemleri işleyenler toplumdan dışlanmak suretiyle hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ama hukuk devleti nasıl bireylerin can ve mal güvenliğini koruyorsa onların dini inanışlarını kutsallarını ve değerlerini korumaktadır." ifadelerine yer verildi.

    Şüpheli internet sitesi ile ilgili uzun zamandır bu tür şikayetler yapıldığı, ancak şüphelilerin kendilerine çeki düzen vermek yerine bu tip linkleri yayınlamaya devam ettiğine dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi: "Bu nedenle şüphelilerin hukuk kanalıyla cezalandırılmaları gerekmektedir. Kanun 'Halkın bir kesiminin benimsediği din değerleri alalen aşağılayan kişi' nin cezalandırılacağını öngörmektedir. Bu nedenle dinimin Peygamberi olan Hz. Muhammed (SAS)'e karşı suç işleyen, hakkını, hukukunu ve haddinin bilmeyen bu kişiler hakkında şikayetçiyiz. Yasal soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz."





    Ekşi'ye bir suç duyurusu da "Devlet"ten Yorumları