Amanos Dağları yanıyor!   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 08-07-2013 (09:21)   Son Mesaj: 08-07-2013 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    08-07-2013

    Amanos Dağları yanıyor!

    Amanos Dağları yanıyor!
    Amanos Dağları yanıyor!

    Hatay'da 2 gündür devam eden yangın kontrol altına alınamıyor. Alınan bilgilere göre bölgenin oksijen kaynağı olan Amanos Dağları'nın yanan kısmının Gülderen Köyü civarı olarak belirlendi.

    Hatay'da 2 gündür devam eden yangın kontrol altına alınamıyor. Alınan bilgilere göre bölgenin oksijen kaynağı olan Amanos Dağları'nın yanan kısmının Gülderen Köyü civarı olarak belirlendi. Merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında dün başlayan orman yangını iki noktada devam ediyor.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün saat 02.45 sıralarında merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köylerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve halen devam eden yangın, merkeze bağlı Karaali köyü yakınlarındaki ormanlık alana kadar geldi.

    Bazı bölgelerde arazinin taş ve kayalık olması, ormanlık alan içerisinde yolun bulunmaması nedeniyle yol açma çalışmalarının sürdüğü bölgede söndürme çalışmaları 3 uçak, 8 helikopterle hava destekli sürüyor.

    Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini ve boşaltılan herhangi bir köyün bulunmadığını ifade eden yetkililer, şu ana kadar yaklaşık 700 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

    Amanos Dağları yanıyor!

    Kaynak: AA





    Amanos Dağları yanıyor! Yorumları