Haberal tahliye oldu ilk iftarını yaptı   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 08-06-2013 (09:28)   Son Mesaj: 08-06-2013 (09:28)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    08-06-2013

    Haberal tahliye oldu ilk iftarını yaptı

    Haberal tahliye oldu ilk iftarını yaptı
    Haberal tahliye oldu ilk iftarını yaptı

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Ergenekon Davası"nda, 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, tahliye olduktan sonraki ilk iftarını Kurtköy Mehmetçik Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yaptı.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Ergenekon Davası"nda, 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, tahliye olduktan sonraki ilk iftarını Kurtköy Mehmetçik Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yaptı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden saat 19.40'ta tahliye edilerek ayrılan Mehmet Haberal, kara yoluyla Ankara'ya gidiyor. Haberal'a, yakınları 10 araçtan oluşan bir konvoyla eşlik ediyor.

    Cezaevinden ayrıldıktan sonra kara yoluyla Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Haberal ve konvoyda bulunanlar, Kurtköy Mehmetçik Vakfı Sosyal Tesisleri'ne girerek, daha önceden hazırlanmış masalarda iftarlarını açtılar. Mehmet Haberal iftarda sadece yarım kase mercimek çorbası ve sütlaç yedikten sonra, kendisini telefonla arayan dostlarıyla uzun uzun sohbet etti. Haberal'ın neşeli ve enerjik olduğu görüldü.

    İftarını yaptıktan sonra konuşan Haberal, şunları söyledi:

    "İlginize çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki, oradaki diğer arkadaşlarla beraber çıkalım, bu bayramı beraber yapalım. Benim için hüzünlü bir bayram bu. Dolayısıyla, temenni ederim ki ülkemiz bu sıkıntılı dönemden kısa zamanda çıksın.

    Çünkü hürriyet, dünyanın en güzel şeyidir, adalettir, Hürriyet ve adaletin olmadığı yerde mutluluk yoktur.Dolayısıyla hürriyetimize, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkalım. Tabi her şeyden önce ülkemize, herkes sahip çıksın. Bu ülkeyi kuran Atatürk ve arkadaşları ile aziz şehitlerimize saygılı olalım, layık olalım. Bütün dileğimiz bu."

    Sevenleriyle tek tek kucaklaşan ve onlarla bir süre sohbet eden Mehmet Haberal daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yeniden yola çıktı.

    Â*

    Kaynak: AA





    Haberal tahliye oldu ilk iftarını yaptı Yorumları