Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 08-05-2013 (10:48)   Son Mesaj: 08-05-2013 (10:48)    Cevap: 0    Gösterim: 272  

    08-05-2013

    Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi

    Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi
    Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi

    Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları arasında yer alan Behiç Gürcihan ve eşi Fatma Sibel Gürcihan, karar duruşması öncesi ellerinde bavullarıyla Silivri'ye geldi.

    Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları arasında yer alan Behiç Gürcihan ve eşi Fatma Sibel Gürcihan, karar duruşması öncesi ellerinde bavullarıyla Silivri'ye geldi. Ergenekon davasının karar duruşması öncesi Silivri'de hareketlilik başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma öncesi tutuksuz sanıklar da Silivri Cezaevi'ne gelmeye başladı.

    Davanın tutuksuz sanıkları, avukatlar ve basın mensupları ise duruşma salonuna girmek için bekliyor. Bazı tutuksuz sanıkların ise duruşmaya ellerinde bavullarıyla geldikleri görüldü. Tutuksuz sanıklar Behiç Gürcihan ve eşi Fatma Sibel Gürcihan, ellerinde valizleriyle cezaevi önünde bekledi. Mahkemenin keyfi ve hukuksuz davrandığını savunan Fatma Sibel Gürcihan, "Tutuklanma ihtimalini düşündük ve cezaevinde bize lazım olabilecek bütün eşyalarımızla buraya geldik.

    Mahkemenin, sanık yakınlarının dahi salona alınmaması yönünde bir kararı oldu ve bunun uygulanması yönünde İstanbul Emniyeti'ne görev verildi. Fakat bu kararın salonla sınırlı tutulmayıp, neredeyse Silivri'nin bütün tarlalarını kapsayacak şekilde genişletildiğini gördük. Bu yasak neredeyse fiilen 5 kilometre genişletilmişti. Yanımızda eşya olduğu için yakınlarımız bizi bırakıp, dönmek istedi. Fakat hiçbir şekilde yakınların alınmayacağı ve tutuksuz sanıkların eşyalarıyla birlikte jandarma ring araçlarıyla duruşma salona intikal ettirileceği söylendi ve biz o şekilde alındık. Bu fiili bir gözaltıdır" dedi.

    Silivri'de asker kırmızı alarm pozisyonuna geçti Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

    Ergenekon Davası'nda tarihi gün! Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davasında mahkemenin nihai kararını açıklaması bekleniyor.

    Kaynak: İHA





    Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi Yorumları