A4 kâğıdı yüzünden ağır cezalık oldu   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 08-04-2013 (10:00)   Son Mesaj: 08-04-2013 (10:00)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    08-04-2013

    A4 kâğıdı yüzünden ağır cezalık oldu

    A4 kâğıdı yüzünden ağır cezalık oldu
    A4 kâğıdı yüzünden ağır cezalık oldu

    Dilekçe yazmak için istediği kâğıdı vermeyen mahkeme kalemindeki memurlara "Terbiyesiz" diyen avukat Yeşim K., ağır cezalık oldu.

    Dilekçe yazmak için istediği kâğıdı vermeyen mahkeme kalemindeki memurlara "Terbiyesiz" diyen avukat Yeşim K., ağır cezalık oldu. İzmir'de ağır ceza mahkemesindeki duruşmasına giden avukat Yeşim K. (30), uzun süre sıra gelmeyince, diğer işlerini takip etmek için mazeret bildirmeye karar verdi. Mahkemenin kalemine giden avukat, mazeret dilekçesi yazabilmek için memurlardan A4 kâğıdı istedi. Ancak memurlardan biri, dolap kapağına astıkları "Taraflarca dilekçe yazma amaçlı kâğıt istenmemesi rica olunur" yazısını gösterdi. Sinirlenen avukat, iddiaya göre cep telefonuyla yazının resmini çekip ardından da memurlara, "Bunu yazan terbiyesizdir" dedi.

    ALT SINIRI BİR YIL

    Memurlardan Seval D. ise "Kalem personeli olarak biz yazıp astık, bize mi terbiyesiz diyorsunuz" diye sorunca avukat "Evet" yanıtını verdi. Bunun üzerine kalem müdürü ve memurlar, tutanak tutup, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcı vekili, kadın avukat hakkında "Görevli memurlara hakaret" suçundan, alt sınırı bir yıl olmak kaydıyla iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Bir kâğıt yüzünden sanık duruma düşen avukat, Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

    Kaynak: Sabah





    A4 kâğıdı yüzünden ağır cezalık oldu Yorumları