Bir can yeleÄŸini çok gördü, 24 kiÅŸiyi ölüme terk etti   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 08-02-2013 (09:47)   Son Mesaj: 08-02-2013 (09:47)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    08-02-2013

    Bir can yeleğini çok gördü, 24 kişiyi ölüme terk etti

    Bir can yeleğini çok gördü, 24 kişiyi ölüme terk etti
    Bir can yeleğini çok gördü, 24 kişiyi ölüme terk etti

    Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyünün 10 mil açığında uluslararası sularda batan sürat teknesinde can veren kaçakların ?can simidi? kurbanı olduğu ortaya çıktı.

    Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyünün 10 mil açığında uluslararası sularda batan sürat teknesinde can veren kaçakların ?can simidi? kurbanı olduğu ortaya çıktı. Kişi başına 2 bin dolar ödedikleri öğrenilen kaçaklardan can simidine sarılanların kurtulduğu, diğerlerinin ise yüzme bilmediği için öldüğü belirlendi. Kaçaklardan ikisi ise buldukları damacanaya sarılarak kurtuldu.

    Bedeli 2 bin dolar

    Tavaklı Köyü sahilinden önceki gün 02.00'de batan teknede umuda yolculuğa çıkan 12 kaçak sağ olarak kurtarılırken, biri üç aylık bebek olan beş çocuğun da aralarında bulunduğu 24 kaçağın da cesedine ulaşılmıştı.

    Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dört bot ile bir helikopter ve bir de uçak, bölgede dün sabah saatlerinde yeniden arama kurtarma çalışmalarına başladı. Botlar da denizden arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların bugün de devam edecek.

    24 kişinin cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olayla ilgili ayrıntılar da dün ortaya çıkmaya başladı. "Batıyoruz" ihbarı yapan kaptan Bursalı R.D.'nin kurtarılan 12 kişi arasında olduğu ortaya çıktı.

    Teknedeki kaçakların arasında yer alan kadın ve çocuklarının tümünün ise hayatını kaybettiÄŸi öğrenildi.Â* SaÄŸ kurtarılanlar tercüman eÅŸliÄŸinde verdikleri ifadelerinde umut yolculuÄŸu için insan tacirlerine kiÅŸi başı 2 bin dolar ödediklerini, Ä°stanbul'da toplandıklarını ve minibüsle Ezine sahiline getirildiklerini anlattı.

    Tekneden yüzme bilen ve can simidi bulanlar sağ kurtulmayı başardı. Yüzme bilmeyen iki kaçak da boş su damacanalarına tutunarak hayatta kaldı. Cesetler denizden toplanırken, ölen üç aylık bebeğin de annesinin kolları arasında sımsıkı şekilde sarılmış halde bulunduğu bildirildi. Jandarma, olayla bağlantısı olduğu belirlenen 4 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

    Teknesine doldurduğu kaçaklara bir can yeleğini çok gördü. Kendi giydi, hayatta kaldı. Sonra yiten 24 canın ardından boş boş baktı.



    Kaynak: DHA





    Bir can yeleğini çok gördü, 24 kişiyi ölüme terk etti Yorumları