Taksim Meydanı'nda iftarda buluştular   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 07-31-2013 (09:41)   Son Mesaj: 07-31-2013 (09:41)    Cevap: 0    Gösterim: 287  

    07-31-2013

    Taksim Meydanı'nda iftarda buluştular

    Taksim Meydanı'nda iftarda buluştular
    Taksim Meydanı'nda iftarda buluştular

    Taksim Meydanı'nda Ramazan Ayının ilk gününden itibaren iftar sofrası kuran Beyoğlu Belediyesi, bu akşamki iftarda toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi.

    Taksim Meydanı'nda Ramazan Ayının ilk gününden itibaren iftar sofrası kuran Beyoğlu Belediyesi, bu akşamki iftarda toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi. İftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Hristiyan ve Musevi cemaatlerinin ruhani liderleri, Alevi ve Caferi cemaatlerinin önderleri katıldı. Rum Patriği Bartolomeus, Hahambaşı İshak Haleva, Hahambaşı vekili Sahak Maşalyan, Süryani Metropoliti Yusup Çetin, Türkiye Ermenileri Başpiskoposu Aram Ateşyan, gibi dini liderlerin katıldığı iftar programında gazeteci Ahmet Hakan, İbrahim Karagül, İlber Ortaylı, Ara Güler, Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat yer aldı. Yaklaşık 3 bin vatandaşın da katıldığı iftar programında ezanın okunmasının ardından İl Müftüsü Rahmi Yaran dua etti.

    SİLİVRİ'DEKİ ERGENEKON DAVASI KARAR DURUŞMASI

    İftar yemeğinin davetlileri arasında yer alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu basın mensuplarının 5 Ağustos'ta Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülecek Ergenekon davasını karar duruşması ile ilgili sorularına 3 yada 4 Ağustos'ta basın toplantısı düzenleyeceklerini ve alınan önlemleri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. İftar programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gezi olaylarının geride kaldığını söyleyen Topbaş, "Milat diye kabul edebileceğimiz bir sıkıntı yaşandı, geride kaldı. Tabiki olaylarını tekrarını görmek istemeyiz. Onun üzerinden tekrar prim yapılmasını, senaryoların olmasını arzu etmiyoruz. Zaten halkımız, esnafımız bunun karşısında tavırlarını koyuyorlar. Burada onları geride bırakarak, bu birlikteliği, beraber olayı, mekanları birlikte paylaşmayı başardığımız zaman herşeyi çözmüş oluyoruz" dedi.

    BAŞKAN'IN USTA FOTOĞRAFÇIDAN İSTEĞİ

    Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'i sahneye davet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan sahneden iftar masaların bulunduğu bölgeyi fotoğraflamasını istedi. Usta fotoğrafçı Güler de Demircan'ın bu isteğini kırmayarak, iftarın düzenlendiği alanın fotoğraflarını çekti.

    Kaynak: DHA





    Taksim Meydanı'nda iftarda buluştular Yorumları