O uzman çavuşlar TSK'dan atıldı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 07-30-2013 (10:32)   Son Mesaj: 07-30-2013 (10:32)    Cevap: 0    Gösterim: 281  

    07-30-2013

    O uzman çavuşlar TSK'dan atıldı

    O uzman çavuşlar TSK'dan atıldı
    O uzman çavuşlar TSK'dan atıldı

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiğinin kesildiğini bildirdi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiğinin kesildiğini bildirdi. Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından konuyla ilgili gelişmeleri paylaştı.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 16 yaşındaki E.A'ya yönelik cinsel istismar iddiasıyla açılan davaya müdahil olduklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini hatırlatan Şahin, "Yargılama halen sürüyor. Devletimiz de kararlı tavrını sürdürüyor. Şu anda Jandarma Genel Komutanlığı bu 8 kişinin işlerine son vermiş durumda" ifadesini kullandı.

    Bu arada iddianamenin TSK'ya ulaşmasının ardından 8 uzman çavuşun iş akdinin feshedildiği öğrenildi.

    Bingöl'de, E.A.'nın ifadesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil olup tutuksuz yargılamaya itiraz etmesinin ardından mahkeme şüphelilerden M.T'nin tutuklanmasına karar vermişti.

    Kaynak: AA





    O uzman çavuşlar TSK'dan atıldı Yorumları