5 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-30-2013 (09:31)   Son Mesaj: 07-30-2013 (09:31)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    07-30-2013

    5 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor

    5 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor
    5 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor

    Eyüp'te 5 gün önce dünyaya gelen Ramazan bebek, vücuduna kan pompalayan kalp damarı tıkalı doğdu. Ramazan bebek, ameliyat olmaması durumunda hayata gözlerini yumacak.

    Eyüp'te 5 gün önce dünyaya gelen Ramazan bebek, vücuduna kan pompalayan kalp damarı tıkalı doğdu. Ramazan bebek, ameliyat olmaması durumunda hayata gözlerini yumacak. Özel Haliç Hastanesi'nde 5 gün önce Şükrü ve Fadime Korkut çiftinin ikinci çocukları Ramazan dünyaya geldi. Ailenin iddialarına göre, doğumdan sonra yapılan testler sonucunda bebeğin kalp damarlarından birinin tıkalı olduğu tespit edildi. Aileye, bebeğin yaşaması için acilen ameliyat olması gerektiği söylendi. Ancak hastanede kardiyoloji servisi olmadığı için bebeğin devlet hastanesine sevk edilmesi istendi.

    Hastane yetkililerinin devreye girmesiyle kardiyoloji servisi olan hastaneler tek tek arandı. İddiaya göre, aranan hastaneler, yerlerinin olmadığını söyleyerek hastane yönetimine ve aileye olumsuz cevap verdi. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayan baba Şükrü Korkut, yetkililere ulaşamadı. Çaresizce sabahlara kadar haber bekleyen babaya 5 gündür sevindirici haber gelmedi. Bu sırada taburcu edilmeyen Ramazan bebek, doğduğu hastanenin yenidoğan ünitesinde cihazlara bağlı olarak yaşatılmaya çalışılıyor.

    Günlerdir aramadığı yer kalmadığını söyleyen baba Şükrü Korkut, bebeğinin Ramazan ayında dünyaya geldiği için adını Ramazan koyduğunu ve yetkililerden yardım istediğini söyledi. Baba Korkut, ?Günlerdir Sağlık Bakanlığı'nı arıyorum ama kimseye ulaşamadım, santral beni farklı farklı yerlere bağlıyor. Sağolsunlar hastane yetkilileri yardımcı oluyor, kardiyoloji servisi olan ne kadar devlet hastanesi varsa aradılar, ama şu ana kadar bir haber gelmedi. Eşimin bebeğimizin durumundan haberi yok, ailem de burada değil, 7 yaşındaki kızım Narin'le evdeler. Ramazan ayında doğduğu için ismini Ramazan koyduk, nüfus cüzdanını bile çıkarttık. Çaresiz kaldım artık ve sonunda gazetecileri aradım? dedi.

    Özel Haliç Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Ümran Kurun ise, ?Doğumdan sonra yapılan testlerde kalbin vücuda kan pompalayan damarlardan birinin tıkalı olduğunu tespit ettik. Şu an bizim hastanemizde kardiyoloji servisi olmadığı için bebeği ameliyat edemiyoruz. Ameliyat olmazsa maalesef yaşama şansı yok. Kardiyoloji servisi olan tüm devlet hastanelerini aradık ve yer olmasını bekliyoruz. Devletimiz yeni doğan bebeklerin masrafını karşılıyor? diye konuştu. Hala doğduğu hastanenin yenidoğan ünitesinde cihazlara bağlı halde yaşama tutunan Ramazan bebeğin durumu ciddiyetini koruyor.

    Kaynak: CİHAN





    5 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor Yorumları