Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye'ye ilaç yardımı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 07-30-2013 (09:29)   Son Mesaj: 07-30-2013 (09:29)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    07-30-2013

    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye'ye ilaç yardımı

    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye'ye ilaç yardımı
    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye'ye ilaç yardımı

    Sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye'ye Yeryüzü Doktorları elini uzatıyor. Yeryüzü Doktorları piyasa değeri 2.675.960 TL olan bir TIR ilacı Suriye'ye gönderdi.

    Sağlık sisteminin çöktüğü ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye'ye Yeryüzü Doktorları elini uzatıyor. Yeryüzü Doktorları piyasa değeri 2.675.960 TL olan bir TIR ilacı Suriye'ye gönderdi. Yeryüzü Doktorları, 2.675.960 TL değerinde bir TIR ilacı Suriye'ye gönderdi. Böylece çatışmaların başladığı andan itibaren Yeryüzü Doktorları'nca bölgeye ulaştırılan tıbbi malzeme 22 milyon TL'ye ulaştı. Suriye'deki çatışmalardan en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık sektörü. Suriye genelinde toplam 45 kamu hastanesi var ancak çatışmaların artmasıyla hastanelerin yüzde 57'si hasarlı, yüzde 36'sı da kullanılamaz durumda. Çatışmalar üçüncü yılını doldururken temel sağlık sisteminin çöktüğü, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhada olduğu Suriye tıbbi yardım bekliyor.

    Neutec Chem'in bağışladığı ilaçlar Yeryüzü Doktorları'nın Hatay Yayladağı'nda ücretsiz olarak hizmet veren sağlık istasyonuna, istasyonun içerisinde yer alan Yeryüzü Doktorları Eczanesi'ne ve Suriye içerisindeki hastanelere gönderilecek.

    Yeryüzü Doktorları bölgede zor koşullarda yaşayan Suriyelilere kalıcı sağlık çözümleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yeryüzü Doktorları, Suriyeli hasta ve yaralıların tedavisi için Hatay Yayladağı ilçesinde bir sağlık yardım istasyonu kurdu. Sağlık yardım istasyonu içerisinde bir de eczane hizmet veriyor. Yeryüzü Doktorları, Lübnan'a giriş noktası olan Whade Khaled bölgesinde yaralılara müdahale ederek ateşli silahlarla yaralananları en uygun hastanelere sevk edebilmek amacıyla bir triaj merkezi ve yine Lübnan'da Suriyeli Mültecilere ücretsiz hizmet veren tek hastanesine laboratuvar ve kan bankası kurdu. Yeryüzü Doktorları bu kalıcı sağlık çözümlerine ek olarak Suriye için yürüttüğü projeler kapsamında ateşli silahlarla yaralananlara yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için içerisinde 73 kalem cerrahi malzeme bulunan, 22 kg ağırlığında ve bir ekibin bir bölgede günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan çantalar hazırladı ve Suriye içerisinde dağıttı.

    Suriye'ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilaç yardımı yapmak isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede yardım sepeti üzerinden kredi kartı ile ya da belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye'deki tüm operatörlerden 6612'ye SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor.





    Yeryüzü Doktorları'ndan Suriye'ye ilaç yardımı Yorumları