Duvardan Başbakan'a hakarete 3 gözaltı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 07-29-2013 (09:18)   Son Mesaj: 07-29-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    07-29-2013

    Duvardan Başbakan'a hakarete 3 gözaltı

    Duvardan Başbakan'a hakarete 3 gözaltı
    Duvardan Başbakan'a hakarete 3 gözaltı

    Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bazı kişilerin aleyhinde sprey boya ile küfür ve hakaret içerikli yazılama yapan 3 kişi gözaltına alındı.

    Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bazı kişilerin aleyhinde sprey boya ile küfür ve hakaret içerikli yazılama yapan 3 kişi gözaltına alındı. Şahısları suçüstü yakalayan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, azmettirici F.C.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

    İstanbul Gezi Parkı bahanesiyle Ankara'da çıkan olaylarda Başbakanı hedef alan hakaret, küfür içerikli yazılama yapılmıştı. 27 Temmuz 2013 tarihinde de Dikmen'de, Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve sanatçı Şafak Sezer aleyhinde küfür hakaret içerikli sprey boya ile yazılama yapan 3 kişi Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı.

    Yazılama yapıldığı bilgisini alan polis, bölgeye intikal etti. Mimar Sokak'ta Pazar yeri duvarlarına yüzlerinde vandeta maskesi olan 3 kişinin sprey boya ile yazılama yaptığı görüldü. Polisin geldiğini gören şahıslar ise Mimar sokaktan Öveçler istikametinde kaçmaya başladı. Sokaklarda yaşanan kovalamaca sonucu yazılama yapan G.Ç. ile B.Ş. ve O.C.K. isimli şahıslar yakalandı. Her üçünün de yaşlarının 18'den küçük suça sürüklenen çocuk olduğu anlaşıldı. Aileleriyle temas kurularak Çocuk Şube tarafından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

    Çevrede yapılan incelemede, Mimar Sokak civarında çok sayıda yazılama yapıldığı tespit edildi. Çocukların sırt çantalarında olayda kullanılan sprey boya ve maske bulundu. Suça sürüklenen çocuklara Gezi olayları sırasında tanıştıkları bir şahsın 10 lira ve sprey boya vererek suça azmettirdiği belirlendi. Çocukların aileleri de bu yönde ifade vererek çocuklarını azmettiren F.C. hakkında polise ifade verdi. Tespit edilen azmettirici F.C.'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Çocukların ifadeleri bugün Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

    Kaynak: CİHAN





    Duvardan Başbakan'a hakarete 3 gözaltı Yorumları