Gezi Parkı'na girişler bir kez daha kapatıldı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 07-29-2013 (09:18)   Son Mesaj: 07-29-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 303  

    07-29-2013

    Gezi Parkı'na girişler bir kez daha kapatıldı

    Gezi Parkı'na girişler bir kez daha kapatıldı
    Gezi Parkı'na girişler bir kez daha kapatıldı

    Taksim Gezi Parkı'nın Taksim meydanı'ndan girişinde polis önlem aldı. Parka bu noktadan girişlere izin verilmiyor, girmek isteyenler geri çevriliyor.

    Taksim Gezi Parkı'nın Taksim meydanı'ndan girişinde polis önlem aldı. Parka bu noktadan girişlere izin verilmiyor, girmek isteyenler geri çevriliyor. Polis, "Yeryüzü İftarları" adı altında düzenleneceği duyurulan iftar öncesi, Taksim Gezi Parkı'na girişi kapattı.

    Parkta bulunanlara herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, parka girişlere ise kalkanlarıyla oluşturduğu barikatla engel oldu. Polis, Gezi Parkı'na girmekte ısrar eden grubu, kalkanlardan oluşturulan barikatla İstiklal Caddesi girişine kadar geriletirken, barikatı aşmayı başaran 3 kişiyi gözaltına aldı.

    Gezi Parkı'na girmek isteyen grup, polisin engellemesini çeşitli sloganlar atarak protesto etti.

    Bu arada, Cumhuriyet Anıtı çevresine ve meydanın Atatürk Kültür Merkezi'ne bakan bölümüne girişlere de polis tarafından izin verilmiyor. Polisin, Cumhuriyet Anıtı önünde çember oluşturduğu, İstiklal Caddesi girişine de TOMA çekildiği görüldü.

    Gezi Parkı'nda bir grup tarafından, daha önce yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan ve üzerinde ölen kişilerin isimlerinin bulunduğu sembolik mezar taşları ve fotoğrafları, polisin talebi üzerine Beyoğlu Çevre Temizlik Ekipleri tarafından kaldırıldı.

    Bu arada, aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in de bulunduğu grup, Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapıyor. Grubun çevresini saran polisin, kimsenin içeri girmesine izin vermediği görüldü.

    Kaynak: AA





    Gezi Parkı'na girişler bir kez daha kapatıldı Yorumları