Çorum'da 4.5 ÅŸiddetinde deprem!   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 07-29-2013 (09:15)   Son Mesaj: 07-29-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 288  

    07-29-2013

    Çorum'da 4.5 şiddetinde deprem!

    Çorum'da 4.5 şiddetinde deprem!
    Çorum'da 4.5 şiddetinde deprem!

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), saat 21.57'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.5 olduğunu bildirdi.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), saat 21.57'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.5 olduğunu bildirdi. Çorum'un Kargı İlçesi'nde bu gece 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybına yolaçmayan depremde hissedilen bölgelerde vatandaşlar kısa süreli endişe yaşadı.

    BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 21.57'de merkez üssü Çorum'un Kargı Ä°lçesi'ne baÄŸlı Abdullah Köyü'nde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Kargı'nın yanısıra Çorum merkez ile Ä°skilip ve Osmancık ilçelerinde de hissedilen deprem ilgili bilgi veren Çorum ValisiÂ*Sabri BaÅŸköy, "Depremin hemen ardından bölgeye jandarma ekiplerimizi göndererek olası can ve mal kaybı olup olmadığı yönünde hemen bir araÅŸtırma yaptırdık. Yaptığımız araÅŸtırmada çok şükür can ve mal kaybının olmadığını tespit edildi. Åžu ana kadar gerek depremin meydana geldiÄŸi bölgeden gerekse depremin hissedildiÄŸi yerlerden herhangi bir yardım ihbarı gelmedi. Ekiplerimiz her konuda çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür ne can kaybımız ne de mal kaybımız yoktur" dedi.

    Abdullah Köyü Muhtarı Åžemsi Akgöz ise "Birkaç saniye sarsıntı yaÅŸadık ve dışarıya çıktık. Biz dışarıya çıktığımızda 40 haneli toplam 170 kiÅŸinin yaÅŸadığı köyümüzde tüm herkesin korkup sokaÄŸa çıktığını gördük.Â*Kısa bir araÅŸtırma sonrası köyümüzde can ve mal kaybının olmadığını tespit ettik. Köy halkı ÅŸu an dışarıda bekliyor, bir baÅŸka sarsıntı olur diye korkuyorlar" diye konuÅŸtu.

    Kaynak: DHA





    Çorum'da 4.5 şiddetinde deprem! Yorumları