Ä°lker BaÅŸbuÄŸ'un mektup yazdığı Adanalı   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 07-27-2013 (10:11)   Son Mesaj: 07-27-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 281  

    07-27-2013

    İlker Başbuğ'un mektup yazdığı Adanalı

    İlker Başbuğ'un mektup yazdığı Adanalı
    İlker Başbuğ'un mektup yazdığı Adanalı

    Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ağır cezada yargılanmaması gerektiğini savunarak kendisine destek veren Adanalı esnaf Yusuf Coşkun'a, Silivri Cezaevi'nden mektup gönderdi.

    Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ağır cezada yargılanmaması gerektiğini savunarak kendisine destek veren Adanalı esnaf Yusuf Coşkun'a, Silivri Cezaevi'nden mektup gönderdi. Ergenekon davasında 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un terör örgütü üyesi olmadığını ancak var olan hükümeti zorla yıkmaya çalıştığı, darbe teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapsi istenmesine ve ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına Adanalı esnaf Yusuf Coşkun karşı çıkmış Başbuğ'a destek vermişti. Bu destek üzerine Başbuğ tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden kendi el yazısıyla bir mektup kaleme alarak Coşkun'a gönderdi.

    BaÅŸbuÄŸ mektubunda duygularını şöyle anlattı:Â*"Sayın Yusuf CoÅŸkun, savcıların 18 Mart 2013 günü mahkemeye sundukları mütalaaya duyarlı bir vatandaÅŸ olarak göstermiÅŸ olduÄŸunuz duyarlı davranış, her türlü taktirin üzerindedir. Umarım bu davranışınız bir çok kiÅŸiye de örnek olur. Ayrıca göndermiÅŸ olduÄŸunuz mektubunuz için de teÅŸekkür ederim. Bizler terörist ve darbeci olmakla suçlanıyoruz. Bu iddiaların ne kadar geçersiz olduÄŸu ortadadır. Türk milletinin vicdanı da bu iddiaları kabul etmemektedir. Bugüne kadar bana gelen bütün bilgiler milletimizin büyük çoÄŸunluÄŸunun, iddiaları reddettiÄŸi ve yaÅŸananlardan büyük üzüntü duyduÄŸunu teyit etmektedir. Tek tesellimiz ve ümidimizin kaynağı da budur. Maalesef Silivri de adalet yoktur. Burada yaÅŸananlar tarihe kare bir leke olarak geçecektir. Yine her zaman olduÄŸu gibi bu kötü gidiÅŸi düzeltecek güç, sizin gibi duyarlı vatandaÅŸlarımızın seslerini yükseltmesi ve demokrasi içinde tepkilerini ortaya koymasıyla ortaya çıkacaktır. GöstermiÅŸ olduÄŸunuz ilgi ve duyarlılık için size çok teÅŸekkür eder, her ÅŸeyin gönlünüzce olmasını candan dilerim. Sevgilerimle."

    Yusuf Coşkun, mektubu okuduğunda çok mutlu olduğunu söyledi. İlker Başbuğ'un darbe yapmak istememesine rağmen yargılanmasına ve ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına anlam veremediğini söyleyen Coşkun, "Yüzde 58 oyla değiştirilen anayasaya göre Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'nde yargılanır. Başka bir yerde yargılanamaz bu anayasa da açıkça belirtilmiş. Bu yargılama kabul edilemez. Bu mahkeme Başbuğ'a beraat verse bile geçerli değildir. Ben bu mahkemeyi bütün ülkelerin adalet bakanlarına ve başbakanlarına şikayet edeceğim. Sonuna kadar Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'nde yargılanması için mücadele edeceğim" dedi.

    Kendisinin Başbuğ'u desteklemediğini haksızlıkların karşısında durduğunu ifade eden Coşkun, "Bir gün aynı duruma HSYK üyeleri de düşse onların da hakkını savunurum. Çünkü ben bir esnaf olarak her zaman doğruların yanındayım. Anayasa açıkça bu kişi ağır ceza mahkemesinde yargılanamaz diyor" diye konuştu.

    Kaynak: Ä°HA





    İlker Başbuğ'un mektup yazdığı Adanalı Yorumları