Nusra, PYD'ye karşı saldırıya geçti   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-21-2013 (09:41)   Son Mesaj: 07-21-2013 (09:41)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    07-21-2013

    Nusra, PYD'ye karşı saldırıya geçti

    Nusra, PYD'ye karşı saldırıya geçti
    Nusra, PYD'ye karşı saldırıya geçti

    Terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan PYD güçleri ile sınırda şiddetli bir çatışma sonrası 2 gün önce Resulayn'ı PYD'ye bırakmak zorunda kalan Nusra Cephesi, bu kasabayı tekrardan PYD'den geri almak için karşı saldırıya geçti.

    Terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan PYD güçleri ile sınırda şiddetli bir çatışma sonrası 2 gün önce Resulayn'ı PYD'ye bırakmak zorunda kalan Nusra Cephesi, bu kasabayı tekrardan PYD'den geri almak için karşı saldırıya geçti. Yaklaşık 3 bin milisiyle bu akşama doğru (Resulayn-Tel Abyad) (Ceylanpınar-Akçakale) karşısı sınır kasabasına geniş çaplı bir saldırıya geçtiği öğrenilen Nusra Cephesi'nin PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin askeri kanadı YPG güçleri ile çok şiddetli çatışmalar yaşadığı öğrenildi.

    Alınan bilgilere göre, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, PYD'den kuzey sınırını tamamen almak için Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan ISIS, Ahraru Şam Hareketi ve Tevhid Tugayı birlikleri ile işbirliğine giderek Resulayan-Tel Abyad'da PYD'ye karşı saldırı başlattı.

    Yaklaşık 3 bin milisi ile bu akşam PYD'ye karşı saldırıya geçen Nusra Cephesi'nin, Haseka'daki Kreyfani, el-Yusufiyye ve es-Suveydiyye köylerini PYD/PKK ile yaptığı şiddetli çatışmalar sonrası geri aldığı iddia edildi. PYD'nin ise yaşanan çatışmalar sonrası Kobani ve Afrin'de bulunan YPG tugaylarından 2 bin kadar silahlı milisini Resulayn ve Tel Abyad'a takviye güç olarak yönlendirdiği öğrenildi. Resulayn ve Tel Abyad'da silah seslerinin yükseldiği ve çok şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Bu nedenle Suriye'nin Resulayn kasabasına komşu olan Ceylanpınar ve Akçakale halkını tekrar korku ve panik sardı.

    İki gün önce Resulayn'da Nusra Cephesi ve PYD güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda, Ceylanpınar sınırını geçen kurşunlar, 2 Türk vatandaşına isabet ederek ölümlerine neden olmuştu.

    Kaynak: CİHAN





    Nusra, PYD'ye karşı saldırıya geçti Yorumları