Avukatın dehşete düşüren CV'si   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 07-20-2013 (09:35)   Son Mesaj: 07-20-2013 (09:35)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    07-20-2013

    Avukatın dehşete düşüren CV'si

    Avukatın dehşete düşüren CV'si
    Avukatın dehşete düşüren CV'si

    DHKP-C iddianamesine göre avukat Taylan Tanay'ın örgüte gönderdiği CV'sinde "Askerlik yapmadım. Boru bomba ve molotof kullandım. 14'lü silah ve pompalı tüfek kullanabiliyorum. Keleşin tüm özelliklerini bilirim " ifadeleri yer aldı.

    DHKP-C iddianamesine göre avukat Taylan Tanay'ın örgüte gönderdiği CV'sinde "Askerlik yapmadım. Boru bomba ve molotof kullandım. 14'lü silah ve pompalı tüfek kullanabiliyorum. Keleşin tüm özelliklerini bilirim " ifadeleri yer aldı. Sabah gazetesinin manşetine taşıdığı haberde CV'de Taylan Tanay patlayıcılardan, bombalardan, silahlardan ve keleşten bahsediyor ve bunları iyi kullandığını belirtiyor.

    BELGELER HOLLANDA'DAN
    İddiaya göre Taylan Tanay ile ilgili CV çok ilginç bir yerden alındı. 2009'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Belçika ve Hollanda adli makamları ile irtibata geçilerek DHKP-C terör örgütü ile ilgili dokümanlar istendi. Uzun uğraşlar sonucu elde edilen belgeler arasında Tanay'ın CV'si de çıktı. CV'de şu ifadelerin yer aldığı iddia edildi:

    'PATLAYICI YAPABİLİYORUM'
    "1999-ayhan-nisan-o10nis11" isimli word belgesi incelendiğinde Ayhan kod Necdet Berk tarafından yurtdışındaki sorumluya gönderilen rapor içerisinde Taylan Tanay'dan bahsediliyor ve Taray'ın örgüte verdiği CV'ye yerveriliyor. Hakkında 53 yıl hapis cezası ile dava açılan Talay CV'de şöyle yazmış:

    "Askerlik yapmadım. Ama halk patlayıcılarını yapabiliyorum. Boru bomba ve molotof kullandım. 14'lü silah kullanabiliyorum. Ayrıca keleşin tüm teknik özelliklerini biliyorum ama kullanmadım. Pompalı tüfek kullanabiliyorum." CV'de gözaltına alınmasını, hapiste yatmasına ilişkin ise şunlar olduğu öğrenildi: Elazığ, Elbistan hapishanelerinde müşadiyede kaldım. Elbistan'da açlık grevi sonrası Malatya Hapishanesine getirildim. Malatya Hapishanesinde içtima sorumluluğu yaptım. Süresiz açlık grevi direnişinde ve barikat direnişlerinde bulundum....7 kez gözaltına alındım. 4 kez TEM'e götürüldüm. Her defasında savcılığa çıkarılmadan bırakıldım. "

    "ASKERİ EĞİTİM ALDIM"
    Taylan Tanay cezaevinde askeri eğitim aldığından da bahsederek, "Malatya Hapishanesi'nde 96 Ölüm orucu direnişinin 45 günlük süresiz açlık grevi direnişinde bulundum. Bu süreçte yapılan barikat direnişlerine katıldım. Yapılan eğitim çalışmalarında teorik ve askeri birikim kazandım" dedi. Çağdaş Hukukçular Derneği ise iddianameyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, "İddianame 622 sayfa ve bomboş, somut dayanağı olmayan, soyut suçlamalardan ibaret" dedi.

    SABAH





    Avukatın dehşete düşüren CV'si Yorumları