Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-19-2013 (10:52)   Son Mesaj: 07-19-2013 (10:52)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    07-19-2013

    Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!

    Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!
    Diyarbakır'da polise silahlı saldırı!

    Diyarbakır'da yoldan geçen araçlara molotof ve havai fişekli saldırıda bulunan grubu dağıtmak için bölgeye giden polis ekiplerine yüzleri maskeli iki kişi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

    Diyarbakır'da yoldan geçen araçlara molotof ve havai fişekli saldırıda bulunan grubu dağıtmak için bölgeye giden polis ekiplerine yüzleri maskeli iki kişi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından kaçan iki kişinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Olay, bugün saat 22.30 sıralarında Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Fiskaya Mevkii'nde meydana geldi. Dicle Üniversitesi yolu üzerinde bir grubun yoldan geçen araçlara havai fişek ve molotoflu saldırıda bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden polis ekiplerini gören saldırganlar ara sokaklara kaçınca polis de takip etti. Kovalamacanın yaşandığı sokaklardan birinde ellerinde uzun namlulu silah bulunan yüzleri maskeli iki kişiyi gören polis, 'dur' ihtarında bulundu. Dur ihtarına iki kişi silahla ateş açınca, poliste ateşle karşılık verdi. Ölen ve yaralananın olmadığı kısa süreli çatışmanın ardından saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.

    Saldırı üzerine bölgeye aralarında Özel Harekat Timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölge abluka altına alınırken, saldırganların Dicle Nehri kıyısındaki ağaçlık alana kaçtıkları belirlendi. Alanda termal kameraların da kullanıldığı geniş çaplı bir operasyon ve arama çalışması başlatıldı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de olay yerine gelerek çalışmalara katıldı. Bölgede kaçan saldırganları yakalamak için operasyon devam ederken, kent içinde de sıkı güvenlik önlemleri alınıp giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

    Kaynak: DHA





    Diyarbakır'da polise silahlı saldırı! Yorumları