PKK ve Kandil'in bir yalanı daha ortaya çıktı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 07-19-2013 (10:55)   Son Mesaj: 07-19-2013 (10:55)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    07-19-2013

    PKK ve Kandil'in bir yalanı daha ortaya çıktı

    PKK ve Kandil'in bir yalanı daha ortaya çıktı
    PKK ve Kandil'in bir yalanı daha ortaya çıktı

    Cizre ve Diyarbakır'da yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'nın gençlik hareketi YDG-H'nin Kandil'in talimatıyla kurulduğu ve eylem talimatlarını buradan aldığı belirlendi

    Cizre ve Diyarbakır'da yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'nın gençlik hareketi YDG-H'nin Kandil'in talimatıyla kurulduğu ve eylem talimatlarını buradan aldığı belirlendi Şırnak'ın Cizre ilçesinde ve Diyarbakır'da giydikleri özel üniforlarla yol kesme ve kimlik kontrolü yapmasıyla gündeme gelen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) isimli yapılanmanın eylem talimatlarını Kandil'den aldığıortaya çıktı.

    Sabah'ın edindiği bilgilere göre; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Van gibi büyük şehirlerde örgütlenen, YDG-H, Örgütlenmeyi ve eylemleri ise KCK operasyonlarında adı sık sık duyulan "ÖSB", yani Öz Savunma Birlikleri yaptı. Görüntülerle ilgili olarak Kandil'den "Bilgimiz yok. Gençlerin bağımsız yaptığı bir uygulama" açıklaması gelmesine rağmen, emniyet ve istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalar olayın hiç de "bilgi dışı" olmadığını gösteriyor.

    YDG-H isimli gençlik grubunun KCK'nın yürüttüğü mücadelenin 4'üncü evre planları arasında olduğu, kurulma, örgütlenme ve eylem yapma talimatının da bizzat KCK Merkez Komitesi'nden geldiği öğrenildi. PKK'nın gençlik yapılanmasının kuruluş kararı Şubat 2013'te Kandil'de verildi.

    14-25 yaşlarında gençleri toplayan ve tüm eğitimlerini de veren ÖSB'nin, eylemlerin kararını da aldığı belirtildi. PKK'nın, çözüm sürecinde şehir yapılanmasını diri tutmak ve sempatizanlarını diğer örgütlere kaptırmamak için böyle bir yapılanmaya gittiği öğrenildi.





    PKK ve Kandil'in bir yalanı daha ortaya çıktı Yorumları